Diskuse k článku: Více než třetina hospod a restaurací značí alergeny špatně nebo vůbec

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 67
  • Poslední: 7.10.2015 12:37
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
P. Broda 5.10.2015 14:35

Pokud ze sebe někdo nechce dělat hlupáka jako zdejší Novák doporučuji si přečíst nejdříve tento článek :

http://hobby.idnes.cz/alergeny-v-restauracich-0wk-/hobby-domov.aspx?c=A141205_095615_hobby-domov_bma

Tedy pokud umíte chápat psaný text.

J. Novák 5.10.2015 0:50

Kdyby "svíčková na smetaně" měla jen tu chybu, že smetana není z živočišného tuku, ale z rostiného, tak by to ještě šlo. Ale ona to ve finále není ani svíčková, že? Takže by to měli nejspíš přejmenovat na "zadní hovězí (přední hovězí) s USO (univerzální světlá omáčka, tedy opak UHO).

P. Broda 5.10.2015 14:06

Nesmíš chodit jíst do bufetu moulo

J. Novák 6.10.2015 5:05

Nejsem ty, kobylí hlavo!

P. Broda 6.10.2015 9:44

Hele moulo. Já si tady nestěžoval že svíčkovou nedělají ze smetany ale  živočišného tuku.  NA to jsou experti v Rusku dělají z toho i sýry. Nebo se moulo stravuješ v bufetu a pak se nediv že jíš blivajs. Když si neumíš najít restauraci kde nevaří z prášků a polotovarů či Bůh ví čeho a chodíš po bufetech protože renta ti nestačí tak si nestěžuj.

J. Novák 6.10.2015 11:23

Broda, ty jsi fakt blbec. Zkus si přečíst znovu výchozí článek a pak zjistíš, eventuálně pochopíš, kdo psal o "smetaně"  z rostlinného tuku. Jinak si však nejdřív přečti to, co jsi právě napsal. Pokud si někdo stěžoval. že "svíčkovou nedělají ze smetany ale  živočišného tuku"(to je citát z tvého příspěvku), tak máš skutečně dost. Ona totiž pravá smetana je skutečně z živočišného tuku. Ale to jsi zřejmě ještě, ty tupé hovádko, nezjistil, že? Jo, dej odkaz, kdo že si na to, co ty píšeš, stěžoval. A o moji rentu se starat nemusíš. On ten pronájem několika bytů přeci jen něco vynáší. Navíc si uvařím vše, co nám chutná, sám, eventuálně manželka, takže po bufetech skutečně nemusím chodit. Zřejmě ale jsi zvyklý každého posuzovat podle sebe.

P. Broda 6.10.2015 17:32

Osle ty jsi skutečně duševně nemocný? Já reagoval na tvůj příspěvek. Uvědom si že skutečně neumíš diskutovat a meleš úplně z cesty. Já opakuji když nebudeš chodit do bufetu nebudeš moulo za 50 Kč dostávat blivajsy. Tečka

J. Novák 6.10.2015 19:41

Ano, to opakuješ. Jako prasklá deska. A opakuješ pořád stejné nesmysly. Asi ses zasekl, že?

P. Broda 6.10.2015 19:53

Tvrdím pořád to samé že neumíš chápat psaný text je problém tvůj

J. Novák 6.10.2015 19:56

Tak netvrď, ty natvrdlo.

P. Broda 6.10.2015 20:00

Bohužel je to zjevné  ty staré trdlo

D. Mateju 4.10.2015 21:56

"Více než třetina hospod ...

... a restaurací značí alergeny špatně nebo vůbec". Jsem rad, ze i samotne urady, zrejme tedy nevedomky, ukazuji, jaky nesmysl vymahaji. Pokud by to totiz byl nejaky problem, tak mame denne plna media stovek lidi s alergickymi reakcemi z hospod. Ale evidentne neni ani jeden...

J. Novák 5.10.2015 0:55

Evidentně není ani jeden? A na to jsi přišel jak? Já bych si spíš vsadil na to, že alergici do hospod nechodí, protože vědí, že se nemohou spolehnout na to, že je hospodští hajzlíci "nepřiotráví".

m. welser 4.10.2015 13:01

A komu to vadí?

J. Novák 5.10.2015 0:53

Alergikům asi ano.

j. kříž 4.10.2015 12:21

tohle jde EU uplně náramně normovat kdejakou krávovinu a buzerovat lidi v tom je EU mimořádně efektivní zejména v česku kde je přístup papežštější než papež hluboce zakořeněn už od socíku, ale postavit se čelem ke skutečným problémům a katastrofám to naprosto selhává EU jako byrokratická žumpa neodvratně spěje k rozpadu a kolapsu

P. Broda 4.10.2015 12:01

Každý kdo je alergik o své nemoci by měl vědět tolik aby byl schopen rozeznat co jíst může a co ne. Je to přenos odpovědnosti z alergika na provozovnu.  Jsem li alergik a jdu li se najíst do restaurace zavolám si kuchaře  a zeptám se jestli používá určitý alergen či nikoli a v jakém výrobku!

J. Stejskal 4.10.2015 12:14

Teď to sem jdu napsat. To je zase EU. To jsou starosti..

J. Novák 5.10.2015 0:52

A kuchař přijde a řekne, že to na jídelním lístku mají špatně a že ty údaje jsou lživé, že? Troubo, proč volat kuchaře, když info má být v jídelním lístku?

P. Broda 5.10.2015 7:40

Protože osle jen kuchař ví z čeho to dělal ale nečekám že pitomec jako ty to pochopí!

J. Novák 5.10.2015 8:47

Kuchař ví, že to, co dělá, neodpovídá tomu, co mají na jídelníčku. Do Peruna, kdo je tedy v hospodě zodpovědný za tvorbu jídelníčku? Barmanka? Takže, podle tebe jsem pitomec, protože kuchař vaří něco jiného a z jiných surovin, než je na jídelníčku? No, Broda, ty už to nehul!

P. Broda 5.10.2015 10:20

V restauraci oznámím že mám bezlepkovou dietu nebo že mám alergii na ořechy či něco jiného. Co mi můžou nabídnout...  A asi vím, když trpím například dnou že si nemůžu dát hovězí vývar nebo  jatýrka  s rýží. Věnuj se jazykovědě protože jinak blbý jak troky!

J. Novák 5.10.2015 11:17

A proč asi bych to měl oznamovat, když to má být uvedeno v jídelníčku, co? Ale zřejmě neumíš moc číst, tak to musíš oznamovat, že? Pořád jsi mi ale nevysvětlil, co se ti líbí na tom, že je  rozdíl mezi tím, co je uvedeno v jídelníčku a tím, co skutečně, resp. z čeho tam vaří. Ale to mi evidentně vysvětlit nedokážeš, že, hloupý "troku".

P. Broda 5.10.2015 11:31

Co tam chceš oznamovat?

V jedné restauraci jsem si přečetl  u výčepu. 

 Že vývar je vyroben z masa?  Fazolačka a čočkovka  je z luštěnin   ?

Jídla obsahují mouku,vodu, sůl, vejce...........atd atd.  

Já se jen divím jak jsme mohli v této zemi přežít do dnešních dnů bez zákazů příkazů nesmyslných pitomostí pro nesvéprávné ovčany.

J. Novák 5.10.2015 12:26

No, hlavní ovšem je, že sis to přečetl u výčepu. A co vlastně sis tam přečetl? Broda, Broda, ty jsi ale vůl! Zkus se podívat třeba na jogurt. Ten je také třeba z mléka. Ale těch éček! A představ si, že každé jiné, některé dobré, některé zlé. To čučíš, co, sešlapaná trubko. A že jídla obsahují mouku, vodu, sůl atd., jak píšeš? Nu, krom jiného nejspíš ano. Ale také obsahují mnohdy i něco navíc. Ale, jak vidno, jsi blb, který vůbec neví, o čem to je. Tak si zavolej kuchaře, ten ti to přesně poví, blbe!

P. Broda 5.10.2015 13:40

Šuline zjevně jsi nepochopil jako vždy článek a ani zákon.

J. Novák 5.10.2015 13:47

Obojí jsem pochopil celkem dobře. Jen ty tvoje bláboly nechápu.

P. Broda 5.10.2015 14:12

Tak si teda přečti tohle. Rentiére! Doporučuji nehledat pravopisné chyby,  soustředit se na chápání psaného textu. Na chápání psaného textu, ti zjevně inteligence nestačí

http://hobby.idnes.cz/alergeny-v-restauracich-0wk-/hobby-domov.aspx?c=A141205_095615_hobby-domov_bma

J. Novák 6.10.2015 5:05

Nemám tušení, proč jsi mě na ten článek odkázal, protože tam jen potvrzují to, co jsem psal já. Ale pořád jsi mi neodpověděl na otázku, proč by měli mít v jídelníčku, v nějakém pomocném jídelníčku či v nějakém dalším seznamu a popisu, jak se uvádí v tebou zmíněném článku, uvedeno něco jiného, než z čeho skutečně vaří či co jejich jídla obsahují, jak je zjišťováno podle výchozího článku kontrolními orgány. Nu, zkus mi tedy odpovědět, pokud tedy chápeš otázku.

P. Broda 6.10.2015 9:36

Potvrzeno . Neumíš chápat psaný text. Článek popisuje kombinaci mých vyjádření. Ono já u tebe Nováku ani nic jiného nečekal projdi si vlákno přečti si to v klidu a pak jdi před zrcadlo  a de jsi tam pár facek přes tu svou rentiérskou držku

Premium

Náš kluk umí. Otec talentu Hložka o plánech i batůžku za padesát tisíc

DANIEL, ADAM A ZBYHNĚV. Táta Hložek (vpravo) se svými syny Danielem a Adamem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Minulý týden ho v tramvaji načapal revizor: „Lístek, prosím.“ Adam Hložek, sedmnáctiletá fotbalová raketa, zčervenal....

Premium

Vzestupy a pády Mika Tysona. Dokument zdarma o tom, co ho poslalo až na samé dno

Tyson | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dokument o životě jednoho z nejslavnějších boxerů na světě, Mika Tysona, si odbyl svou premiéru na prestižním filmovém...

Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Moderátorka a hvězda sociálních sítí Nikol Štíbrová. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...