Ve svém pravidelném poledním gastronomickém pořadu Beppe Bigazzi doporučoval úpravu kočky, jejíž masíčko se nechá po tři dny marinovat v nálevu. Bigazzi je autorem několika kuchařek. Prohlásil, že v minulosti pojídal kočičí maso mnohokrát.
Proti kuchyňské úpravě koček se ostře postavila tajemnice ministerstva zdravotnictví Francesca Martiniová, kterou pobouřilo zejména "vychvalování chuti kočičího masa" a to, že Bigazzi "navádí k jeho konzumaci".
Na internetu se názory různí. Na internetovém serveru listu Il Matino čtenáři soudí, že jíst kočičí maso je totéž jako jíst vepřové nebo koninu.
Jeden z uživatelů internetu je však proti této myšlence a navrhuje uvařit samotného Bigazziho s celerem a tatarskou omáčkou.
Národní den kočky byl vyhlášen v roce 1990 po referendu iniciovaném čtenáři časopisu s kočičí tematikou. Při této příležitosti asociace na ochranu zvířat otevírají stánky, v nichž se prodává vše, co se týká koček, a také návštěvníkům nabízejí k adopci některou z nesčetných koček, které nalezly útočiště v římských ruinách a památkách.