Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Nový trend: svatomartinská kachna. Husy dramaticky zdražily, Češi chtějí levnější maso


Martin Horníček z brněnské restaurace Konfit představuje svou husí specialitu připravovanou takzvaně postaru. | foto: MAFRA

Premium
Lidé šetří a ceny hus výrazně stouply. Svatomartinské menu se proto letos na řadě míst dočká změn, restaurace sahají po lacinějších variantách.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

„Nákupní cena hus se nám zvedla o 60 procent, takže jsme museli zdražit menu asi o 30 procent oproti loňsku. Během příprav zazněla možnost, že budeme nabízet místo husy kachnu, protože je to levnější. Především ale v rámci tradice jsme o nahrazení příliš dlouho neuvažovali,“ popsal pro Lidovky.cz Michal Rathouz z brněnské restaurace Kohout na víně.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se