Tři volby pro tradiční pivaře
Sváteční ležák 12° z Humpolce
Ležák s jemnými kvasnicemi, které vytvářejí v lahvi jemnou sedlinu. Pivo vzniká z ječného sladu a upraveného žateckého chmelu. Má kvasnou vůni a pět procent alkoholu.
Vánoční speciál Krakonoš z Trutnova
Trutnovský podnik uvařil čtrnáctistupňový Vánoční speciál s vysokými 5,8 procenta alkoholu. Pivo vzniká z ječných sladů, cukru a chmele, má tmavě zlatou barvu. Těžká nasládlá vůně upozorňuje na sílu piva.
Sváteční speciál z Nymburka
Základem speciálu s 5,8% obsahem alkoholu je ječný slad a chmelové extrakty. Sytě chmelový odér se rozlévá v ústech spolu s postupným příchodem slabšího řízu, chuť je čistě hořká.
Dvě volby pro experimentátory
Sváteční speciál 22° z Chyše
Tmavý vánoční speciál je pořádný zážitek. Vzniká z ječného sladu, žateckého chmelu a kvasnic, je nefiltrovaný i nepasterizovaný. Prodává se ve třetinkových lahvích a ukrývá v sobě devět procent alkoholu. Po „bouchnutí“ patentního keramického uzávěru vystoupá z lahve svěží karamelová vůně. Tmavý speciál z Chyše je ideální k pomalému a dlouhému vychutnávání.
Christmas Ale 15° z Varnsdorfu
Polotmavý svrchně kvašený Ale z varnsdorfského pivovaru Kocour zdobí 6 % alkoholu, vzniká z ječných sladů, chmele a kvasnic, pivo uvařil americký sládek Cullen Dwyer. Po nalití je cítit těžší borovou vůni, barva je tmavě karamelová.