Mincovna
Neokázalá řemeslně perfektně zvládnutá česká kuchyně v samém srdci Prahy za rozumné ceny: kombinace těchto přívlastků dělá z Mincovny podnik v lokalitě výjimečný.
|
I na poledním menu můžete najít speciality jako jelení ragú, hovězí plec na česneku nebo koprová omáčka se zastřeným vejcem. Jedno z jídel je vždy dražší, ovšem kachní stehno s lokšemi a zelím za 160 – to je na Staroměstském náměstí pořád dobrá cena.
Náš tip: Šéfkuchař Mincovny se jmenuje David Kalina, příbuzným slavnějšího jmenovce z nedalekého restaurantu Kalina nicméně není.
|
U Rudolfina
Hospodu u Rudolfina tvoří rozsáhlý suterén a pak skromnější zadní místnost v úrovni ulice a výčep. Na jídlo se chodí spíš dolů, nadzemní prostory přirozeně přitahují spíš ty, co se zastaví na rychlé pivo, které se někdy dokáže pěkně protáhnout.
|
Od kuchyně nečekejte michelinské výkony, ale poctivou hospodskou klasiku.
Náš tip: Rudolfinum patří mezi klasické pivnice, jakých už v centru nezbylo mnoho. Pivo je zde řízné, obsluha též. Oboje patří k žánru.
|
U Rotundy
|
V Rotundě se zastavil čas. Nebo možná plyne, ale velmi pomalu. Oblíbený podnik populárního biologa Jiřího Sádla v sobě má až jakýsi zenový klid. Čepuje se akorát desítka Staropramen, nejste vystaveni žádné rotující pípě. A co dostanete na oběd? Smažený květák, buřty na pivu nebo krůtí roládu s bramborovou kaší a okurkem.
Náš tip: Rotunda patří k nemnoha místům v centru, kde za dvě stravenky pořídíte i pečené vepřové koleno. Hořčice a křen v ceně.
|