Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Do Rennes na na sklenku jablečného cideru

Rennes bývalo „hlavním městem“ dávného území Keltů a dodnes si uchovalo vlastní jazyk bretonštinu, chutě i zvyky. Právě teď je ideální doba zajet si do Bretaně na sklenku jablečného cideru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Filip

21. 9. 2009 14:07
místo fajn...

... ale zrovna do Rennes jsou skutečně "krásné" ceny letenek :(

0 0
možnosti

JK

22. 9. 2009 11:39
Re: místo fajn...

No tak se da s low-costem do Parize a pak TGV, pripadne pres Londyn nebo Dublin primo do Rennes. Jen blazen by lital s AF, to jsou pouze byznys lety...

0 0
možnosti

JK

21. 9. 2009 10:55
Strouhalova

Je to cidre, nikoli cider, ty blbok, totiz blbko. A mimochodem,  zpusob vyroby je jiny a chut take nez u "anglosaskeho" cidru.

0 0
možnosti

JK

21. 9. 2009 10:58
Re: Strouhalova

A dalsi kravoviny: Label Rouge neni zarukou jineho slozeni ci receptury, ale je to certifikace setrne tradicni vyroby, dost podobna cerifikaci bio (ve francii AB). A ze pohankove galettes jsou silnejsi nez nase "palacinky"?!?!?! Vy jste nikdy zadnou nemela, ze ano.

0 0
možnosti

nn

18. 9. 2009 11:15
Cidre, nikoli cider

Francouzsky je to cidre, anglicky cider. Francouzstina a anglictina jsou sice velice podobne jazyky, ale ne uplne stejne. Kdyz pisete o francouzskem regionu, meli byste pouzivat francouzske nazvoslovi. Jinak to pusobi trochu povrchnim odflaknutym dojmem.

0 0
možnosti

Pavel

16. 9. 2009 20:20
CIDRE!!!!

Cider existuje v Bulharsku. Ve Francii se to jmenuje CIDRE. A ma to 5% alkokolu - takze pokud je i pivo lehce alkoholove, tak mate pravdu.

MS  msvobodova@centrum.cz

0 0
možnosti