Diskuse k článku: Jogurt, sýr, ale i džus chutná v Americe jinak, říká Čech

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 12
  • Poslední: 10.12.2014 8:14
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
L. Richter 7.12.2014 22:16

i voda tam chutná jinak

je tam sice taky H2O, ale dávaj do ní víc elektronů

A. Hrbek 6.12.2014 6:55

Pan Avramov

je rodilý Čech s českým zázemím?

P. Sulc 6.12.2014 0:42

Mate to divne zkusenosti.

Kdyz jsem pred 40 lety delal v NYC ridicak, bylo to velice snadne. Autoskolu na rozdil od CR nepotrebujete, mate-li treba starsiho bratra, ktery vas nauci jezdit, nicmene ja nemel a sel do autoskoly. Pochopitelne mela sva auta, bez nich by nemohla preci existovat.

  Ze se Amricane na navsteve neprezouvaji, to je proste tim, ze jsou slusni a nikoliv plni drzosti, aby nekoho nutili se prezouvat, take nemeli, jako v CSR sidliste plne blata. A navic Americane pouzivaji jeden stary vynalez jmenem ''vysavac''. A jestlipak Cesi, ke kterym prijde pritel ci kolega, ktereho zuli, take nuti k zouvani treba pana sefa, ktery se prijde podivat na zamestnance. Pochybuji, to pak stoji v uctivem predklonu i kdyby pan sef mel na botach kila blata To zouvani , to je v podstate deleni na obycejne lidi, kteri se musi zout a ''lepsi '' , kde si nikdo netroufne je k zouvani nutit.

J. Brunner 10.12.2014 2:58

Re: Mate to divne zkusenosti.

Není to tu s tím přezouváním tak hrozná jak myslíte.

J. Tobby 5.12.2014 18:47

To je zase blábol

Stačil mi první odstavec. V bance jsem si samozřejmě účet otevřel i bez SSN, k tomu kartu a šekovou knížku, vše zdarma, konkrétně u Provident. Džusy, jogurty a sýr mi nepřipadaly jiné, pokud tedy člověk nekupuje odtučněné, odstředěné, nejlevnější šmejdy a jiný junk food.

5.12.2014 20:44

Re: To je zase blábol

Mno, otevřít si účet bez SSN bývalo snadné, ale přituhuje, a bude to záviset na konkrétní bance. Džusy jsou samozřejmě úplně jiné, konkrétně pomerančový džus americké kvality nekoupíte v kotlince ani kdybyste se na hlavu stavěl. Americký sýr je ze zákona všechen pasterizovaný, čímž se liší. Atd

D. Plucnar 5.12.2014 9:33

Pane Grundel,

Jakápak kvalita článků? Otázky jsou dané a každý Čech, který žije někde v zahraničí na ně odpovídá dle svého vědomí.Někdy je vědomí , bohužel, poněkud chabé.Ale to Vy jistě znáte velmi dobře, že?

D. Grundel 5.12.2014 11:13

Re: Pane Grundel,

Jen jsem chtěl říct, že to jsou zaprvé hrozné banality a zadruhé nepravdy.

Není pravda, že ve Švýcarsku nemají hladkou mouku, že na Novém Zélandě nemají tvaroh a v USA chutnají džusy jinak než v ČR. U nás taky chutná každý džus jinak, záleží, který si koupíte.

Mimochodem, děkuji, že jste mě rovnou urazil tím, že jsem chabého vědomí. Dle tohoto stylu soudím, že asi musíte být fanatickým vyznavačem Zemana, že?

T. Bhöm 5.12.2014 13:48

Re: Pane Grundel,

no já v tomto článku se naopak dočetl mj. cituji: *** EU a Česku k tomu také samozřejmě do jisté míry dochází, ale je to v mnohem menší míře a proto pokud ochutnáte náš sýr, džus, jogurt koupený v Česku a USA, budou chutnat naprosto jinak. Této praxi je také v jisté míře přisuzován důvod, proč tolik Američanů trpí obezitou, srdečními chorobami a do jisté míry i rakovinou. Většina Američanů si nemůže finančně dovolit kupovat zdravé a čerstvé potraviny, jelikož jsou mnohem dražší než ty “nezdravé”.***

P. Sulc 10.12.2014 8:14

Re: Pane Grundel,

Samozrejme ze to jsou pitomosti. V USA jsou potraviny v podstate dosti levne, byt ovsem kazdy nadava, jak je draho. Je to ten znamy princip, ze za Rakouska byla houska za krejcar, pozdeji daleko drazsi, jenze take tydne se nebralo 3 zlatky. Co je ale enorme drahe v USA, jsou dovazene syry, 15-24 doll, za libru, pri cemz "svickova", nejdrazsi maso je 14-18 , jak kdy a kde. Pomerne levny je norsky syr Yarlsberg, asi za 6 doll. Zrejme proto, ze N. neni v Unii a je tu nejaka ta celni valka. Ale tolik tlustych Americanu co Cechu zde neni, jednak nemaji radi, jako Evropane, tmave kureci maso, nejedi bucek, ten se take snadno nesezene, bohuzel, a nejedi moc kachny a husy, jsou pro ne moc mastne No, pro me jsou akorat.,

D. Grundel 5.12.2014 9:23

Toto je hrozná kvalita článků

Nezlobte se na mne, ale články o tom, že se ve Švýcarsku nedá sehnat hladká mouka, že na Novém Zélandě neznají tvaroh a že v USA chutnají džusy jinak, jsou příšerné kachny.

5.12.2014 20:51

Re: Toto je hrozná kvalita článků

Nákupy mouky v zahraničí jsou skutečně pro ty Čechy, kteří si myslí že jediná možná kategorizace mouky je na hladkou a hrubou, velkým hlavolamem

Jde jenom o rozhovory s lidmi, neberte to tak vážně. Já jsem si například první asi rok v USA myslel, že se americké brambory nedají jíst, protože jsem si nevšiml, že brambor je v americkém krámě jaksi víc druhů než v kotlince a že ty bělomasé se skutečně ke zpracování českého stylu nehodí