Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kodaň jako kulinářská velmoc

Marek Raditsch, který v Praze šéfuje stovce kuchařů v restauracích Kampa Group, navštívil Kodaň již několikrát. „Nejvíc mě samozřejmě zajímají restaurace, ale oslovila mě i krásná architektura a hlavně pohodová atmosféra a příjemní lidé.“
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Edita

15. 9. 2008 3:31
kulinarska velmoc?

ziji v Dansku,je tady fajn a krasne a cisto.Ale ze by Dansko bylo nejake kulinarske terno?Oblozeny chleba 100x jinak?Jasne maji i sva prava jidla..ale tech zase tolik neni.ziji tady rada ale nad nasi kuchyn nedam.Ale kazdy ma jine chute,a i ty oblozeny chleby nestoji tolik jak je psano..

0 0
možnosti

Rico

10. 9. 2008 15:24
Je vidno, že styl psaní o jídlech

pánů Železného (v minulosti zde na LN online) a Macka (stále ještě drží štafetku na Reflexu online pod titulem Návrat do kuchyně) zanechává stopy.

Autorka Martina Hühneová povolí název „Kodaň jako kulinářská velmoc“, ovšem její vyprávění nenasvědčuje tomu, že by věděla, co svým symbolickým výkřikem vlastně nesděluje, tedy dokonce i snad vědomě zatajuje?! Že by? Anebo nevědomky našeptává? A sice opak.

Žádná z nordických, skandinávských zemí nikdy Kulinářskou velmocí nebyla. V minulosti tyto až talibánsky protestantské země považovaly veškerou kulinárii za nástroj katolického satana k polapení duší věřících a jejich pozdějšímu ogrilování.

Ani po výčtu autorkou „uváděných kodaňských gastroeventů“ proto netuším, proč by zrovna Dánsko potažmo Kodaň takovou kulinářskou peckou býti ale měla.

Protože: Poelser nabízí v ČR u východu za pokladnami každá Ikea, a smoerebrod je něčím mezi chlebem s máslem a topinkou. Ovšem jak u Železných a Macíků: je zde psáno rozverným stylem o všem možném a směšném, avšak třeba o rybě ani muka. - Jistě: „večer popíjet místní pivo Carlsberg a pozorovat, jak se západ slunce odráží na zklidněné mořské hladině“ se čte velkolepě ( asi jako „večer popíjet místní pivo a pozorovat, jak se západ slunce odráží na zklidněné české jezerní hladině“ ) a lze takto trávit v případě Carlsbergu (a vůbec nezmíněném autorkou Tuborgu!) většinou fakt jen na místě v Kodani; nicméně rovněž občas a všude tam, kde se Carlsberg taky čepuje a voda poblíž je.

0 0
možnosti

Ruda

10. 9. 2008 10:10
Kodan-Nyhavn.(novy pristav)

Zapomnela jsi dat ceny;

Na Priklad oblozeny chlebicek v Nyhavne stoji 5-600 Ceskych korun.

Biftek prijde na nekolik tisic. Dobrou chut.Ruda.

0 0
možnosti

vavrinec

10. 9. 2008 12:18
Re: Kodan-Nyhavn.(novy pristav)

Rudo trochu prehanite, Nyhavn neni levny, ale ani tam chlebicek tech vasich 500-600 Kc zdaleka nestoji. A kdepak ze tam nekde stoji biftek nekolik tisic korun, uz tam bezim. V Praze bych ovsem o nekolika takovych lokalech vedel. Dobrou chut.

0 0
možnosti

Jens

9. 9. 2008 19:28
Je to fakt

!!Kodan je pohodova,kralovstvi je super, na nej republika nema ani omylem.Krasne tu voni slad.Dej B-h stesti!!

0 0
možnosti

neco tu byt musi

8. 9. 2008 16:14
zadost o opravu chyb v textu

Prosim autora, aby si to po sobe jeste jednou precetl a vymazal prebytecna torza slov. Dekuji. Temer se to neda cist.

0 0
možnosti

Paralen-500

8. 9. 2008 11:43
ok

to pivko bude urcite JulebrYg (pivovar je bryggeri) a "svaro" bude gløgg (nebo glögg) - ale jinak souhlas, vanocni Kodan je super ;-)

0 0
možnosti