Diskuze
MEXICKÉ PODIVNOSTI: Proč se očekávaná kocovina při konzumaci mezcalu jednoduše nekoná
Děkujeme za pochopení.
J23o12s49e54f 80P95a80v26l98i22k
Ja jsem mel priblizne pred 30ti lety tak straslivou kocovinu z Tequilla, ze si na to pamatuju dodnes. To bylo naprosto silene, 20 let jsem pak nemohl tequillu ani citit. Jestli je mezcal neco podobneho jako tequilla, tak musim oponovat - z tequilly kocovina je a hrozna.
E14v24a 75K54u15b53á49t33o48v31á 46M30e62x75i29k13o11p22e28d42i55e
Krásný dobrý den, pane Pavlíku, plně s Vámi v kocovinových vzpomínkách souzním :). I já jsem si prošla několika hodně nepěknými kocovinami z tequily. Ale až tady v Mexiku jsem pochopila, že není tequila jako tequila (stejně jako ostatně není dobrá hruškovice stejná jako hnusně vypálená hruškovice). V Česku jsou bohužel k dostání tequily, které se často míjí svým určením využití - jsou na trh dodávané pro míchané drinky a mají vyšší obsah cukrů. Tyhle cukry se pak v míchaném drinku potkají s něčím sladkým (grenadinou, džusem, jako třeba v Tequila Sunrise) a vzájemně se doplní. Ale nejsou vhodné pro konzumaci po panácích, z toho jsou pak ty šílené bolehlavy. Ale garantuju Vám, že po skutečně kvalitně vypálené tequile či mezcalu (pokud jí nevypijete hektolitr, to je jasné :)))), vážně kocovina není. Fakt, vyzkoušeno na vlastní játra a mnohokrát :). Srdečně Vás zdravím, Eva Kubátová, autorka Mexikopedie
T69o47m38á30š 96E28l67b74e90r16t
Mexická chemie je vskutku plná podivností. Zcela nová a doposud neznámá skupina přírodních látek nazvaných alkoholové monosacharidy. Samo se požírající polysacharidy, které zřejmě destilují spolu s ethanolem a vodou Autorovi bych doporučoval omezit konzumaci tequily, protože jak vidno způsobuje tento nápoj dementii praecox
V98o14j43t53e38c69h 37S97t15o44j91a56n
Monosacharidy obsazene v alkoholu:
Sorbitol - https://cs.wikipedia.org/wiki/Sorbitol
Mannitol - https://cs.wikipedia.org/wiki/Mannitol