náhledy
Pojďme si ale posvítit na to, co silným snídaním předchází. Co že to Mexičani vlastně snídají, aby nastartovali organismus před odchodem do rachoty?
Autor: Mexikopedie
Mexické gastroporno
Autor: Mexikopedie
Pojďme si ale posvítit na to, co silným snídaním předchází. Co že to Mexičani vlastně snídají, aby nastartovali organismus před odchodem do rachoty?
Autor: Mexikopedie
Pojďme si ale posvítit na to, co silným snídaním předchází. Co že to Mexičani vlastně snídají, aby nastartovali organismus před odchodem do rachoty?
Autor: Mexikopedie
Mexičané začínají svůj den povětšinou čerstvým ovocem. Ale jakým! Tím nejzralejším, co si jen dovedete představit. Ovocem, které možná není na pohled úplně dokonalé, jeden ananas přesně nekopíruje druhý, ale ta chuť! Ta šťáva, co se při krájení rozlévá mezi prsty!
Autor: Mexikopedie
Mexičané začínají svůj den povětšinou čerstvým ovocem. Ale jakým! Tím nejzralejším, co si jen dovedete představit. Ovocem, které možná není na pohled úplně dokonalé, jeden ananas přesně nekopíruje druhý, ale ta chuť! Ta šťáva, co se při krájení rozlévá mezi prsty!
Autor: Mexikopedie
Mexičané začínají svůj den povětšinou čerstvým ovocem. Ale jakým! Tím nejzralejším, co si jen dovedete představit. Ovocem, které možná není na pohled úplně dokonalé, jeden ananas přesně nekopíruje druhý, ale ta chuť! Ta šťáva, co se při krájení rozlévá mezi prsty!
Autor: Mexikopedie
Nejlepší ovoce je zralé ovoce
Autor: Mexikopedie
Další ranní „nárožní specialitou“ jsou tamales. Kukuřičná pasta plněná všehochutí náplní, od sladkých přes masové až po ultra pálivé, zabalená v banánovém listu či kukuřičném šustí, a uvařená na páře.
Autor: Mexikopedie
Rohům mexických měst po ránu vévodí kromě pojízdných stánků s ovocem i ty se „snídaňovým mišmašem“, jak jim říkám. Prodávají u nich čerstvě vymačkaný pomerančový (či v sezóně mandarinkový, mňam!) džus, všehochuť různých sendvičů z toustového chleba, pytlíčky s kukuřičnými lupínky či zeleninové mixy.
Autor: Mexikopedie
Rohům mexických měst po ránu vévodí kromě pojízdných stánků s ovocem i ty se „snídaňovým mišmašem“, jak jim říkám. Prodávají u nich čerstvě vymačkaný pomerančový (či v sezóně mandarinkový, mňam!) džus, všehochuť různých sendvičů z toustového chleba, pytlíčky s kukuřičnými lupínky či zeleninové mixy.
Autor: Mexikopedie
Mexické gastroporno
Autor: Mexikopedie
Abychom totiž Mexičanům dodali na (právem opodstatněném) stereotypu milovníků chilli, tak to patří i na ovoce. Však si zkuste nakrájet obyčejné jablko, posypat ho chilli směsí Tajín (najdete i v českých supermarketech) a zakápnout limetkou
Autor: Mexikopedie
Komu se doma nechce krájet a špinit nádobí, ten jednoduše cestou do práce skočí na nejbližší roh. Tam si u stánku popadne za pár pesos plastový kelímek s výběrem sezónního ovoce namixovaného dle chuti.
Autor: Mexikopedie