Středa 11. prosince 2019svátek má Dana 1 °C skoro jasno Předplatné LN

Diskuse k článku: Pochoutky Angličanů? Hranolky s octem, chipsy v toastu, říká Češka

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 8
  • Poslední: 20.2.2015 22:46
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
R. Kirsch 20.2.2015 22:46

Anglicka snidane...

Typicka anglicka snidane je opravdu dobra a vydatna... Jenom nechapu, ze si ji ti Anglicani jsou schopni objednat i v poledne, a to i v cinske restauraci!

D. Stirský 19.2.2015 11:39

Já v Angli byl na zájezdu po

katedrálách a zámcích kolem Londýna. Bydleli jsme v Harrow on the Hill v hotelu. Snídaně byly vydatné: slanina, vejce, sýry atd. Jako Češi jsme se moc neukázali: Někteří si brali mastnou slaninu a snad i vajíčka (volská oka) s sebou a dělali si z toho sendviče na dopoledne. Jinak ale Angličané žádní mistři kuchaři nejsou - byl jsem asi před rokem služebně v Londýně a obědy či večeře - to bylo něco tak neurčitého, mdlého, bezvýrazného, že kdybych chtěl, tak to nevymyslím a neuvařím.

J. Zima 19.2.2015 12:51

Re: Já v Angli byl na zájezdu po

To máte pravdu. Nejlepší na tom je, že suroviny jsou kvalitní, ale co z toho Angličani udělají je tragédie. A vrcholem nechutnosti je 'ale' - pivo bez pěny, to pak je člověk opravdu rád, za  plzeňské.

V. Výmola 19.2.2015 9:34

Snídaně

Co se týká snídaně, jde spíš o zvolený životní styl. Tradiční agnlická "full breakfast" snídaně je totiž naopak velice vydatná: fazole, klobáska, black pudding, vajíčko, slanina, houby, toast - to vše najednou na talířku.

V dnešní uspěchané době si to asi lidé často nedávají, ale anglická kuchyně za to nemůže. :)

V. Kusý 20.2.2015 13:33

Re: Snídaně

Anglickou snídani jsem ocenil při jízdě na ferry, vydrželo se z ní čerpat energii celé dopoledne.A taky jsem se v Anglii naučil jíst skopové, které opravdu umí udělat.Doporučuji šoférskou hospodu "Red Lion" u sjezdu z dálnice na Nottingham.Sice také pivo bez pěny, ale dobré a po tamní opravdu dobré večeři....

I. Sibrtova 19.2.2015 9:24

Irsko

V Irsku je to dost podobne, ocet na chips a navic pizzu si namaceji do majonezy...POkud si  treba k bramboram date tatarku koukaji na vas jako na blazna, jelikoz oni ke vsemu jedi Mayo.

V. Komárek 19.2.2015 7:50

To musí být lahůdka

hranolky s octem.)))))))))))))))))))

V. Výmola 19.2.2015 9:30

Re: To musí být lahůdka

Ale ona docela je, záleží na vkusu každého strávníka. Já, když jedu do Anglie, si to dopřávám vždy, hlavně jako součást Fish&Chips. Ale není to vlastně tak úplně běžné, většinou se servíruje nějaká majonéza (byť asi kyselejší).

Totéž chipsy (brambůrky). Ty můžete vyzkoušet i tady, něco podobného se dá koupit i u nás.

Premium

Cítím hořkost. Bývalý šéf mordparty poprvé promluvil o svém odchodu

Nejznámější český kriminalista Josef Mareš sloužil u policie téměř třicet let,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejznámější český kriminalista Josef Mareš sloužil u policie téměř třicet let, stál za objasněním řady vražd a...

Premium

Zalepili matce prsa, aby nemohla kojit. Při příbězích z Osvětimi pláče i průvodce

Průvodce Lukáš Lev | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lukáš Lev provází v koncentračních táborech a popisuje nacistická zvěrstva. Jeho babička si však stála za tím, že za...

Premium

Kam dál, Slavie? Manažer Nezmar připouští obavy: Jsme na hraně

Jan Nezmar, manažer fotbalové Slavie | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na Dortmund má jednu bizarní vzpomínku. Po letech se jí zasměje, ale tehdy? V březnu 2002 bylo Janu Nezmarovi ouvej....