Diskuse k článku: Ve Švýcarsku letí bio a koňské maso, říká Češka

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 18
  • Poslední: 30.7.2014 13:38
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
P. Sulc 25.7.2014 23:54

Kamarad ve Svycarsku take

kupuje koninu. A tvrdi, ze to je dovoz z Kanady. Je to absurdni, pri nejmensim v USa by se Amerikani zblaznili, kdyby jim nekdo rekl, ze gulasek byl z koniny. Kdyz pred casem nejaka NY restaurace chtela prodavat koninu, byl z toho poprask a tak to zaslo na ubyte. Nepochybuju, ze se v Severni Americe nekde konina dostane, ale da to shaneni a jezdeni po certech dablech.

Z. Kulhánková 26.7.2014 1:20

Re: Kamarad ve Svycarsku take

Ve Vancouveru se konina dala sehnat u holandskeho reznika hned vedle dostihove drahy. Delal i salam a klobasky. Nevim, jestli tam jeste je.

P. Sulc 26.7.2014 7:09

Re: Kamarad ve Svycarsku take

Prima novina, myslite ze bych to stihl za sobotu odpoledne z NY ?  To bych si udelal gulasek.

J. Lepka 30.7.2014 13:34

Re: Kamarad ve Svycarsku take

DHL, Fedex ?

Z. Kulhánková 24.7.2014 17:48

Sleidy?

Co to je?

R. Gramblička 25.7.2014 9:58

Re: Sleidy?

asi chtěla napsat "slajdy" z anglického slide. V souvislosti s powerpointovou prezentací se výraz mezi studenty používá dost často

J. Jorda 24.7.2014 12:14

Dobrý postřeh po kátkém pobytu, když si

uvědomím, že jsem zde už víc ne 45 let. V jednom se ale autorka poněkud mýlí, kantony jsou autonomní, maji jejich kantonální zákonodárství které samozžejmě musí být v souladu s ústavou Švýcarska. Kantonální "duch" se všeobecně respektuje a to absoolutně, překonat ho není snadné, možná dokonce nemožné

J. Kostelanský 24.7.2014 10:35

3 postrehy zo Švajčiarska

1. Vo Švajčiarsku som bol len raz. Išiel som do nejakej reštiky dať si miestnu špecialitu. Dlho som čakal - raz na mňa zabudli - a potom to čo som si objednal nemali. Tak mi ponúkli jedlo zadarmo. Ja som to prijať nechcel, chvíľu sme sa handrkovali a dohodli sa fifty-fifty. Presne takto si predstavujem biznis.

2. Švajčiarsko sú pre mňa dokonalé poklopy kanálov na cestách. Žiadne buch-buch. Vodič ani nevie, že tie poklopy sú tam. Vždy, keď jazdím slalom po našich cestách - poklop každých 100 metrov - si spomeniem na Švajčiarsko - ako je možné, že tie poklopy tam dokážu urobiť a u nás nie?

3. Brácho vo Švajci oberá v lete čerešne. Sú nádherné, bordové, bez červíkov. Chuťovo síce nič moc, naše belice popri cestách ich hravo strčia do vačku, ale... Ráno sa oberú a popoludní sú už na pulte miestnych obchodov. Žiadne dovoz - erste Qualität...

F. Svoboda 24.7.2014 10:09

Nelepší

roštěnka na houbách je z mladé koniny.

J. Lepka 30.7.2014 13:38

To je inspirativní !

Nemáte náhodou nějaký tip na koňského řezníka v Praze nebo aspoň středočeském kraji ???

D. Stirský 24.7.2014 9:05

Pěkné. Zejména ta obhajoba češtiny.

My skutečně zapomínáme na to, že slovanské jazyky v Evropě vlastně převládají (Rusko, Ukrajina, Bělorusko, Polsko, Česko, Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko, Slovinsko, Makedonie, Chorvatsko, Srbsko).

P. Dvořák 24.7.2014 9:10

Re: Pěkné. Zejména ta obhajoba češtiny.

a brněnské hantec :-))

P. Dvořák 24.7.2014 8:48

Snad jenom u nás jsou takoví blbci,

kteří výrobky z koňského masa proženou spalovnou. Viz aféry s namíchaným naprosto nezávadným koňským masem.

Proč to nenabídli se slevou do prodeje? Protože by se jim lidi vykašlali na ty jejich anabolická kuřata, v tom to je.

J. Lepka 24.7.2014 8:45

Nejlepší svíčková

je z koňského jazyka ! Aspoň to tvrdil jeden můj prastrýc, koňský řezník.

R. Gramblička 24.7.2014 7:14

hm, tak to

bych chtěl vidět, takový letící koňský řízek, nebo létající biorajče. To musí být zajímavé :-)))

F. Svoboda 24.7.2014 9:55

Re: hm, tak to

Můžete prosím pointu vašeho příspěvku blíže objasnit ?

R. Gramblička 25.7.2014 9:53

Re: hm, tak to

jistě, rád. Reaguje na nadpis rozhovoru: Ve Švýcarsku    "letí"   bio a koňské maso...

Z. Kulhánková 24.7.2014 18:20

Re: hm, tak to

Taky jsem si říkala, jestl chudáci Švejcaři stihnou před tou smrští uhýbat.