Diskuze
Češka v Kolumbii: Náš chleba mi chybí, česká kuchyně ne
Děkujeme za pochopení.
Mark Bitman
New York Times 18 hour bred. A mate po problemech je jeste lepsi nez ten cesky.
chleba
souhlsim s panem Salkem, take si pecu chleba, vypestovala jsem si kvasek a mouku kupuji v mlyne - je to dobrota a chleba vubec nekupujeme.
Re: chleba
To je hlavni motto vsech tehle clanku. Chybi mi cesky chleba. Me uz po dvaceti letech vubec ne. Mozna ze zacatku ale pak si zvyknete ze je tu obrovsky vyber peciva, samozdrejme ne v supermarketu ale ve spe ializovanych malych pekarstvich. Samozdrejme ty ruzne druhy peciva jsou dost drahe. Radsi si nakonec na sobotni obed koupim italskou ciabatta ci americky bagel, chutna mi vic. Jinak bezny whole meal chleba na sandwich do prace ci do skoly na obed.
cesky chleba
Český chleba mi ve Skotsku taky chyběl. Pak manželka vypěstovala pravý žitný kvásek, koupili jsme domácí pekárnu a teď si užívám výborného pšeničnožitného chleba kdy se mi zachce. Chleba už nekupujeme. Ještě to chce zvádnout pravý tukový rohlík abysme nemuseli kupovat bagety.
Teď se chystám na dobrý nakládany hermelín, ale ten je obtížné koupit i v Česku. O kvalitních utopencích zbývá jen snít. Domácí šunka by se dala zvládnout, ale ve Skotsku jsou ale masné výrobky výrazně kvalitnější než v ČR, takže motivace do šunky chybí.
J. Novák 768
Re: cesky chleba
V ČR není až takový problém sehnat (velmi) kvalitní masné výrobky, potíž ale je, že průměrný český spotřebitel kouká hlavně na cenu, takže je neseženete v super a hypermarketech, které se masám nabídkou přizpůsobují. Takže kvalitní masné výrobky sice nejsou běžným standardem co se týče průměrného spotřebního koše, ale nejsou ani něčím nedostupným.