Monínec oficiálně zahájil sezonu 16.11. v 9 hodin a kdo přijel na první lano, rozhodně neprohloupil. Suchý led se na sjezdovce krásně spojil a vytvořil celistvou ledovou krustu, která v ranním stínu vybízela k rychlé jízdě na ostrých hranách. Kdo nestihl ještě na letošek lyže oservisovat, ať dorazí tak kolem jedenácté, kdy už povrch povolí.
Monínec v kostce:Vzdálenost z Prahy 1 h 10 min *Celodenní skipas dospělý (15-59,99 let) 515 Kč *Celodenní skipas dítě (5-14,99 let) 385 Kč *Celodenní skipas senior (60+) 385 Kč Parkování zdarma na parkovišti u nástupu na kotvu Web www.zima.moninec.cz |
V provozu je prozatím Horní kotva, kterou lemuje 500 m dlouhá sjezdovka příjemného carvingového sklonu, zároveň je svah přívětivý i pro první oblouky začátečníků. Druhá polovina sjezdovky se bude zasněžovat klasickými děly, takže si počká až na opravdové mrazy.
Nejde samozřejmě o uspokojení lyžařských choutek náročných lyžařů, ale spíš o to, nasát trochu té atmosféry přicházející lyžařské sezony v podobě řádky vykrojených oblouků na sjezdovce zakončené horkým svařákem z bufetu na terásce. Zkrátka se na Monínci už v listopadu můžete krásně naladit na zimní sezonu nebo svým ratolestem udělat radost prvním „sněhem“.
Zasněžený plácek pro děti s pojízdným pásem a slalomovými zvířaty je k dispozici pod hotelem Monínec, stejně tak jako půjčovna lyží a lyžařská škola, jejíž instruktoři jsou už samozřejmě plně k dispozici.
Letos je na Monínci u nástupu sedačkové lanovky nově otevřená prodejna Intersport, kde si zároveň můžete zapůjčit lyže nebo otestovat lyže Atomic a Salomon. Díky „mašině“ Wintersteiger si tu zároveň můžete nechat oservisovat lyže na počkání.
Na malé občerstvení můžete zajít do bufetu u nástupu Horní kotvy a na plnohodnotný oběd do restaurace hotelu Monínec, která se netají s gastronomickými specialitami jako je třeba restovaná červená čočka se zastřeným vejcem a červenou řepou nebo mascarponové košíčky s karamelem, jahodami a mandlemi.