Bled lásce přeje - a je jedno, zda té lidské, nebo zvířecí.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Okouzlující výhled. Slovinský Bled patří mezi nejkrásnější místa Evropy.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Hrad pyšně shlíží na své jezerní panství. Vpravo kostel svatého Martina.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Je libo originální pohlednici?
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Kovář a průvodce.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Vinné hrozny odcházelo šlapat desatero spoře oděných panen – a zpět se jako panna vracela jediná.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Vinné suvenýry: lahve s portréty velikánů slovinského písemnictví. Zleva slovinský „Mácha“, romantik France Prešeren; Ivan Cankar pokládaný za největšího slovinského prozaika; básník Simon Gregorčič; otec slovinské písemné tradice (a reformace) Primož Trubar.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Pohled na jezero z hradních hradeb.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Dobrou chuť!
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Není kemp jako kemp...
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Rodinné apartmány.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Dechberoucí krása jarního Bledu.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Na věhlasný dezert se slétá i bledské ptactvo.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Seznamte se! Pocukrovaná, připravená k servírování.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
... a můžeme krájet! Na Bledu na to mají speciální „multinůž“.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Uhladit kraje...
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Opatrně, křehké!
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Opatrně, křehké!
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Kremšnita čeká na „střechu“ - svrchní plát listového těsta.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Nanášení druhé vrstvy náplně - jemně oslazené šlehačky.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Nanášení druhé vrstvy náplně - jemně oslazené šlehačky.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Kremšnita nejlépe chutná připravená krásnou cukrářkou přímo na břehu Bledského jezera.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Nadýchaná šlehačka tvoří spolu s vanilkovým krémem náplň slavného dezertu.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Vanilkový krém, šlehačka a křupavé listové těsto. Slavnou kremšnitu připravují na březích Bledského jezera už od 50. let minulého století.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Napůl cesty: spodní vrstva s krémem čeká na šlehačku a horní plát těsta.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Pohled na centrum Prizrenu z nábřeží řeky Bistrica. Za Starým kamenným mostem, památkou z doby Osmanské říše, ční vysoký minaret mešity Sinana Paši, nepřehlédnutelné dominanty města.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Velká mešita šejka Zajeda v Abú Dhabí, hlavním městě Spojených arabských emirátů, se pyšní hned třemi zápisy v Guinessově knize rekordů.
Autor: Shutterstock