náhledy
Švýcarská kuchyně je hutná a dokáže posilnit po náročném výstupu nebo celodenní procházce. Sýry, fondue, nejrůznější rösti, ale i skvělé sladkosti. To vše vás čeká a nemine.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
V sekci těstovin si na své přijdou i vegetariáni, mezi hlavními jídly už ale dominuje maso: jelení medailonky z jemného růžového masa dostanete na čočkovém ragú, ke kohoutovi na víně tu nejraději servírují polentu. Itálie je koneckonců doslova za kopcem.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
V sekci těstovin si na své přijdou i vegetariáni, mezi hlavními jídly už ale dominuje maso: jelení medailonky z jemného růžového masa dostanete na čočkovém ragú, ke kohoutovi na víně tu nejraději servírují polentu. Itálie je koneckonců doslova za kopcem.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
V sekci těstovin si na své přijdou i vegetariáni, mezi hlavními jídly už ale dominuje maso: jelení medailonky z jemného růžového masa dostanete na čočkovém ragú, ke kohoutovi na víně tu nejraději servírují polentu. Itálie je koneckonců doslova za kopcem.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Těch pár měsíců v roce sem gurmety táhne kuchyně elegantní a současně rustikální. Na menu vždy najdete domácí těstoviny: ravioly s náplní podle sezony a samozřejmě také raclette z omamně rozteklého sýra, které se tu tradičně podává nejen s bramborami, ale též se zeleninou nakládanou do octového nálevu.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Stellisee je z okolních jezer nejrozsáhlejší a jako zrcadlo je natočeno ke kuželu Matterhornu, který se v něm, je-li hladina klidná, odráží. Trochu jiný odraz dravčí hory můžete zahlédnout i v dalším jezeru, na něž narazíte cestou k lidským obydlím: Grindjisee je sice ukryto v houští, i sem však vrcholek Matterhornu dohlédne.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Nad okolím se vypíná jako dominantní a elegantní zub, nepřehlédnutelný solitér, který suverénně zastiňuje všechny okolní vrcholy. Matterhorn není na seznamu evropských čtyřtisícovek na špici co do výšky, z estetického hlediska však rozhodně vede.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Švýcarská kuchyně je hutná a dokáže posilnit po náročném výstupu nebo celodenní procházce. Sýry, fondue, nejrůznější rösti, ale i skvělé sladkosti. To vše vás čeká a nemine.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Na konci tohoto výšlapu čeká výletníky odměna: panoramatická restaurace Bettmerhorn se jmenuje po přilehlém vrcholku a její oblý tvar zachycuje okolní krajinu v širokém úhlu.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Stellisee je z okolních jezer nejrozsáhlejší a jako zrcadlo je natočeno ke kuželu Matterhornu, který se v něm, je-li hladina klidná, odráží. Trochu jiný odraz dravčí hory můžete zahlédnout i v dalším jezeru, na něž narazíte cestou k lidským obydlím: Grindjisee je sice ukryto v houští, i sem však vrcholek Matterhornu dohlédne.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Dobrý výletní cíl, přes který se lze dostat k dobrému obědu, představuje malebné jezero Stellisee. Kdo má dost sil, vyšlápne sem rovnou z údolí, ležérnější výletníci vyjedou systémem lanovek na stanici Blauherd a odtud již snadno dojdou k vodní ploše rámované členitým travnatým terénem, v němž se skrývají desítky svišťů.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Švýcarská kuchyně je hutná a dokáže posilnit po náročném výstupu nebo celodenní procházce. Sýry, fondue, nejrůznější rösti, ale i skvělé sladkosti. To vše vás čeká a nemine.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Švýcarská kuchyně je hutná a dokáže posilnit po náročném výstupu nebo celodenní procházce. Sýry, fondue, nejrůznější rösti, ale i skvělé sladkosti. To vše vás čeká a nemine.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Z horských městeček k němu má nejblíž elegantní Zermatt, kde je taky největší nadílka gurmetských podniků s výhledem na Matterhorn. Nejedna z těchto restaurací, vyhlášených skvělou kuchyní a vyhlídkou na štíhlý vrchol, se nachází vysoko nad údolím.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Nad okolím se vypíná jako dominantní a elegantní zub, nepřehlédnutelný solitér, který suverénně zastiňuje všechny okolní vrcholy. Matterhorn není na seznamu evropských čtyřtisícovek na špici co do výšky, z estetického hlediska však rozhodně vede.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Švýcarská kuchyně je hutná a dokáže posilnit po náročném výstupu nebo celodenní procházce. Sýry, fondue, nejrůznější rösti, ale i skvělé sladkosti. To vše vás čeká a nemine.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová
Matterhorn patří ke Švýcarsku stejně jako přesné hodinky. Petra Pospěchová doporučuje podniky, odkud máte krásný výhled na dominantní čtyřtisícovku.
Autor: Petra Tajovský Pospěchová