Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Někteří místní nevěří personálu restaurací, příbory si oplachují čajem, vzpomíná na Hongkong Češka

Kristýna Sojová v Hongkongu strávila půl roku, byla zde během studia na stáži. „Lidé v Hongkongu jsou velmi opatrní, co se týče hygieny. V restauracích se běžně při objednávce jídla servíruje vroucí voda, ve které si zákazníci před jídlem omyjí talíře, hůlky, misky a další servírovací nádobí. Někdy se servíruje také čaj v konvicích, a jak jsem byla upozorněna, první várka se za žádných okolností nepije, ale slouží k omytí příborů. To byla pro mě velká novinka. Jedna místní kamarádka mi říkala, že nevěří personálu pracujícímu v restauracích,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

M. Sluka

20. 11. 2018 10:14

Znalkině! Tohle je běžné asi v celé JV Azii. Čaj je známkou sterilní, převařené vody. Vážená by si měla doplnit znalosti.

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

11. 12. 2018 12:12

Možná nejen ona. "Znalkyně" se píše s "y" a "Asie" se "s". A mimochodem, pokud je něco běžné v celé jihovýchodní Asii, tak to podle vás automaticky znamená, že v souvislosti s Hongkongem se o tom nikdo zmiňovat NESMÍ...?

0 0
možnosti