Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KUNC: Druhý nejlepší ďábelský trik? Dát Čechům burčák

Nejlepší trik, který kdy ďábel předvedl, bylo přesvědčit svět, že neexistuje. Druhý nejlepší trik, který ďábel předvedl, bylo, že dal Čechům burčák. Nemám představu, kdo tenkrát přišel s tímto geniálním nápadem poprvé, ale myslím, že by mu měli v Česku (zřejmě někde na Moravě) vystavět pomník. Prodávat zkvašený hroznový mošt na hektolitry a přimět skoro celý národ, aby jej kupoval, je opravdu ďábelsky geniální.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

28. 9. 2018 10:09

Za svého ranného mládí , kdy jsem objevil burčák, jsem se dozvěděl, že člověk pro své zdraví má vypít tolik tohoto moku, kolik má v těle krve. Jednoho dne jsem si tedy pořídil zásobu burčáku a začal jsem aplikovat tuto theorii. Po vypití 1 litru jsem již pokračoval krátce a nechápal jsem, zda je to možné vydržet. Později mně bylo řečeno, že uvedené množství se nemá vypít za den, ale za sezonu. Takto, před lety poučen, si právě jdu dát sklenku !!!

0 0
možnosti

19. 9. 2018 14:18

Já si třetím rokem chodím po burčák do vinařství Chrámce u Mostu a můžu ho pochválit. dělají z různých odrůd a chutné jsou všechny. Jen je to občas po jeho konzumaci divoké

0 0
možnosti

31. 8. 2018 1:25

A už jste někdo pil archivní burčák?

0 0
možnosti

19. 9. 2018 14:14

:-))))

0 0
možnosti

29. 8. 2018 14:16

Burčák znají i vedle v Rakousku a tam se jmenuje STURM.

Když ho vypijete litr naráz, poznáte, proč se tak jmenuje.

0 0
možnosti

29. 8. 2018 9:02

Když jde na odbyt víno(?) v krabicích a pet lahvích,tak proč neprodávat i nakvašenou šťávu z kde čeho?Burčák existuje jen několik hodin a hodně lidí svou mlsnost zaplatilo životem.Kysličník uhličitý je také vedlejší produkt kvašení.Karbanátek je také docela dobré jídlo,když si jej uděláte doma a semelete si maso.To,co koupíte za drahou cenu v nějakém občerstvení je pro normálního člověka nepoživatelné,ale mnoho lidí to baští s málem nábožnou úctou.Ono se to jmenuje přece ---burger,že!

0 0
možnosti

29. 8. 2018 8:45

Když to těm lidem chutná, proč jim kazíte radost? A jablek na výtečný burčáček je dost, jen si dejte do nosu!

0 0
možnosti

29. 8. 2018 9:08

Burčák z jablek existuje ???

0 0
možnosti

29. 8. 2018 8:12

Vždy jsem žasl nad pitomostí lidí, co kupovali u cest burčák po demižonech, aby se doma pak zchlastali. Taky ochutnávky prodávané ve stáncích vesnic a měst mi přijdou jako prodej naprosto vínu nerozumějícím, což je v podstatě podvod na zákazníky. Ve vinných sklípcích je to něco jiného, protože tam si čeká vinař na první výsledek své pěstitelské práce, aby ochutnal co z ní patrně bude. Pozve-li k tomu čekání nějakého hosta, pak je to o přátelství, případně o obchodním partnerství. Mošt začne bouřlivě kvasit a dost těsně před pominutím toho bouřlivého kvašení se ochutná. Jak by vůbec bylo možné tento stav zafixovat a rozvážet to po světě k prodeji a zároveň aby se tomu dalo říkat burčák?! No, Čecháčkovi a alkoholikovi prodáte kdejaký sajrajt!

0 0
možnosti

29. 8. 2018 8:27

Je to tak. Konzumace čerstvého burčáku vyžaduje také mít po boku WC!!

0 0
možnosti