Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lidé si návrat totalitní NDR nepřejí

Německý ministr dopravy a zmocněnec pro východní spolkové země v rozhovoru pro Český rozhlas doufá v nenávrat totalitní NDR.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kvik

13. 11. 2008 15:45
Pokles spotreby masa a potravin od roku 1989 v Cesku

http://www.czso.cz/csu/2003edicniplan.nsf/publ/3004-03-v_roce_2002" target="_blank" rel="nofollow">http://www.czso.cz/csu/2003edicniplan.nsf/publ/3004-03-v_roce_2002

to si poctete vy miji mili zmanipulovatelni pitomeckove ...

0 0
možnosti

kvik

13. 11. 2008 15:54
Re: Pokles spotreby masa a potravin od roku 1989 v Cesku

upresneno zde:

http://www.czso.cz/csu/2003edicniplan.nsf/publ/3004-03-v_roce_2002" target="_blank" rel="nofollow">http://www.czso.cz/csu/2003edicniplan.nsf/publ/3004-03-v_roce_2002

jak vidite jeste v roce 1990 cechackove pozirali celkem 96.5 kilogramu  masa na osobu a rok (bez Slovenska )! V roce 2002 vsak 'zezrali' pouhych 78.8  kilogramu na osobu a rok!  Chapete vy nestatnici, jak vas ta vase propaganda zase manipuluje? Masa nebylo a stejne tak hajzlpapiru vy idioti, ze?

0 0
možnosti

Zmanipulovatelny pitomecek

14. 11. 2008 14:25
Re: Pokles spotreby masa a potravin od roku 1989 v Cesku

Tak jsem si to teda prosel, kviku, a jsou to docela zajimava a pekna data, diky za ne.

Rec byla o mase a vidim tam mirny pokles spotreby veproveho, drastictejsi pokles spotreby hoveziho, zaroven ale zhruba dvojnasobny narust spotreby masa drubeziho (ktere je drazsi nez veprove, kvuli usporam ho tedy asi lide neji).

Spise nez ze by lide na maso nemeli, mi pripadaji, ze radeji ziji zdraveji a zivi se pestrejsi stravou, kdyz maji na vyber. Pohled do statistiky ovoce a zeleniny mi to docela potvrdil.

0 0
možnosti

kvik

16. 11. 2008 7:47
Re: Pokles spotreby masa a potravin od roku 1989 v Cesku

>>>Rec byla o mase a vidim tam mirny pokles spotreby veproveho, drastictejsi pokles spotreby hoveziho, zaroven ale zhruba dvojnasobny narust spotreby masa drubeziho (ktere je drazsi nez veprove, kvuli usporam ho tedy asi lide neji).<<<zmanipulovany pitomecek

Drubezi maso stoji zhruba polovinu masa veproveho a tretinu ceny masa hoveziho, jak se muzete priuciti na udajich CSU cen potravinarskych vyrobku   nize:

http://www.czso.cz/csu/csu.nsf/informace/tdc4608.doc" target="_blank" rel="nofollow">http://www.czso.cz/csu/csu.nsf/informace/tdc4608.doc

Drubez je take nejlevnej a nejrychlej produkovane  maso (skoro maso)  a rovnez  ... 'nejnezdravejsi'  diky obsahu hormonu, antibiotik a agro chemikalii.

 Lide si dnes uz nemohou dovoliti pozirati takove mnozstvi masa, jako v socialistickem obdobi - nemaji proste penize. Drasticky vam poklesla kvalita potravin a naopak narostla chemizace. Ve spotrebe vsech zakladnich zivin a vitaminu (s vyjimkou vit.C) vidite vyrazny pokles spotreby. Ceske zemedelstvi je dnes devastovane. Napriklad stavy hospodarskych zvirat poklesly o vice nez polovinu a podobnou devastaci muzete pozorovat v rostline vyrobe. Vas trh s potravinami je do znacneho procenta pokryvan zahranicnimi zemedelci pobirajici miliardove dotace od svym vlad a EU.  A tak proto dnes to vodove mleko, rajcata chutnajici jako lepenka a majici priblizne stejnou nutricni hodnotu, spekacky, ktere se proste neosmahnou a neosmahnou ale zato chyti zlutym cadivym plamenem etc.

0 0
možnosti

kvik

16. 11. 2008 7:49
Re: Pokles spotreby masa a potravin od roku 1989 v Cesku

Papaji dnes lide neobycejne zdrave?

http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/krasa-bez-chuti-proc/" target="_blank" rel="nofollow">http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/krasa-bez-chuti-proc/

0 0
možnosti

kvik

16. 11. 2008 7:50
Re: Pokles spotreby masa a potravin od roku 1989 v Cesku

vyjimam:

6. 5. 2004. Rajče ztratilo téměř 15 procent ze své chuti a pomeranče přišly o deset procent vitamínu C. Kuřecí maso je chuťově mdlé a telecí plátek je samá voda. Jistě, potraviny jsou mnohem odolnější a jsou předmětem větších zdravotních kontrol, ale v kuchyni potřebují víc koření. Odborníci z toho viní intenzivní chovy, genetické modifikace rostlin, skleníky a používání pesticidů a antibiotik, píše list El Mundo.

Rajčatům, bramborám, paprikám, hruškám, řízkům, mořským pavoukům...se stalo totéž co hloupým blondýnám. Získaly na estetice, ale ztratily své vnitřní kvality: už nechutnají jako dřív. Vstupují očima, ale nikoliv ústy; a nosem už vůbec ne.

Tato tvrzení nejsou vyslovována bez podkladu: výzkumníci z polytechnické univerzity ve Valencii dokázali, že index chuti rajčete (výsledku násobení cukrů kyselinami) je 2,77, zatímco před pár lety to ještě bylo 3,24, ztratilo tedy téměř 15 procent své chuti. Klesl i obsah vitamínu C (mají ho teď o 17 miligramů méně než před 30 lety) a hladina cukru (z 5,25 procenta na 4,95). Náhradou je jejich větší trvanlivost (z indexu 6,86 na 12,1 tvrdosti).

0 0
možnosti

kvik

16. 11. 2008 7:52
Re: Pokles spotreby masa a potravin od roku 1989 v Cesku

dale:Také intenzivní chov má své mouchy: cílem jsou těžká zvířata, která jsou ale slabší. Aby byla odolnější, cpou se antibiotiky (to už je zakázáno v Dánsku a Švédsku a od roku 2006 v celé EU). Chuť masa to sice neovlivní, ale z dlouhodobého hlediska může mít negativní vliv na lidské zdraví. Maso hospodářských zvířat, ať už jde o jehněčí, telecí, vepřové atd., má každopádně všeobecně slabší chuť, protože obsahuje víc vody.

Přecpaná kuřata jsou porážena už ve 45 dnech po narození, dříve to trvalo tři měsíce. Kuře v kuchyni je nechutné, protože je to vlastně nevyzrálý jedinec.

Ani vejce už nejsou co bývala: dnes mají větší bílek a menší žloutek, který má ovšem žlutější barvu - od umělých barviv, cpaných slepicím do krmiva. A taky víc cholesterolu z tuku v krmivu. V intenzivních slepičárnách nosnice snášejí vejce denně.

0 0
možnosti