Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Video: Jak upravit řepu

Podívejte se na video, které vám ukáže tři jednoduché způsoby, jak připravit červenou řepu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HANA

28. 2. 2009 13:36
ŘEPA

:-)

0 0
možnosti

Luba K

4. 5. 2009 14:15
Re: ŘEPA

video nejde spustit

0 0
možnosti

gaston

5. 2. 2009 11:49
Do boršče syrovou osmažit doměka.

Pak teprve vložit na závěr do hotového boršče, samozřejmě ještě přijde kys.smetana na talíř. Mám s ním praktické zkušenosti z Ruska i Ukrajiny, rozdíly jsou zjevné. Je to jako se svíčkovou, to poctivé si prostě kuchař musí uvařit sám.

0 0
možnosti

Magdalena

5. 2. 2009 11:16
Cizrna z mrazáku? Proč?

Nový seriál s Hankou je výborný nápad, konečně se bude více psát o tom, co a proč jíst v určité sezoně a hlavně, že je to tak moc dobré, když si doma uděláme něco z toho, čím jsme tak dlouho pohrdali (mrkev, řepa, zelí, luštěniny) a nahrazovali něčím "lepším" (tropické ovoce, čerstvá zelenina v zimě, hotové jídlo). Jen si tu čerstvě uvařenou řepu, cizrnu, mrkev nedávejte do mrazničky, všechno v hodnotné zničíte, stejně jako v mikrovlnce.

0 0
možnosti

Hanka

4. 2. 2009 22:32
Pečeme oloupanou?

Peče se řepa oloupaná nebo neoloupaná. Ve videu Hanka balí neoloupanou, ale poté krájí oloupanou. Díky za odpověď.

0 0
možnosti

holka

7. 2. 2009 16:21
Re: Pečeme oloupanou?

Vařit v páře nebo péct vždy ve slupce. Neodkrajovat ani spodek ani vršek, protože by vytekla šťáva. Oloupat až před krájením nebo strouháním.

0 0
možnosti

MaMi

2. 2. 2009 1:14
Ochucení syrové řepy

Místo octu používám zásadně čerstvou citronovou šťávu a drcené ořechy místo ořechového oleje.

Pokud se jde do společnosti,je vhodné česnek nahradit třeba křenem.

Zvýšení biologické hodnoty potravin vařením je pověra,založená většinou na vstřebatelnosti karotenu,ale co všechny další termolabilní látky a enzymy?

Ne nadarmo doporučuje většina odborníků na výživu ca 500g ovoce a zeleniny denně,nejlépe syrové.Chápu,že syrová řepa nebo šťáva (Breussova dieta) je nechutná a je ji třeba ochutit.

Přeji dobrou chuť!

0 0
možnosti

anna

18. 2. 2009 16:13
Re: Ochucení syrové řepy

Dobry den,

souhlasim, ze syrova repa je vynikajici, je-li ochucena. Kombinuji strouhanou repu se strouhanym celerem , ochucuji citronovou stavou, medem a cesnekem, pridam trochu olivoveho oleje nebo jogurt, muze byt i trochu soli. Dobrou chut!

0 0
možnosti

\TeX{}nosma\v{z}ka

1. 2. 2009 12:56
Milovník řepy pod LInuxem

Škoda že si ty videa nepřehraju. Ale moje blbost, nemám čůrat proti větru :-)

0 0
možnosti

\TeX{}nosma\v{z}ka

7. 2. 2009 1:11
Re: Milovník řepy pod LInuxem

S potěšením musím konstatovat, že "už to hraje". Ani nevím jestli porucha byla nebo nebyla na mém přijímači - důležité je že si teď můžu upéct řepu v alobalu. Už aby se oteplilo a dalo se venku grilovat!! :-)

0 0
možnosti

Hašek

31. 1. 2009 17:37
Jsem milovník řepy!

Ale dělám to trochu jednodušeji:

Za syrova: !!! salát s křenem, možno i trocha mrkve. Lze i samotnou řepu předem povařit. Ale jen malinko, klidně i nastrouhanou, nepodlévat a nic pak neslévat.

Vařená: jó, to už je potom na dlouhé psaní o haličsko-polsko-ukrajinských polévkách. Tam je řepa jako doplněk, nebo až jako naprosto gruntovní základ! To je vysoká polévková cviklová! Takovou barvu v bílém porcelánu s plovoucím vajcem nahoře - tu vidíte jen tam na východě! Těch kombinací je hafo. Jdu strouhat!

Hlavně nesmí člověk dát na recepty v různých chytrých rychlokuchařkách. Tam jsem četl boršč z koupené sterilované řepy!! Škoda práce!

Přeji dobrou chuť!

0 0
možnosti

Vivat Hana Michopulos!

31. 1. 2009 15:02
Žemlovka

Doporučuji žemlovku podle Hany Michopulos, má ji na svých stránkách pod názvem Léčba žemlovkou

Martin Halata

0 0
možnosti

Pamětník i.

31. 1. 2009 5:43
vylepšení chuti řepy

Zemitá resp.hlinitá příchuť řepy se nejvíce projevuje u syrové řepy, takže ten tatarák bych nebral. Prakticky zcela se eliminuje, když se upečená řepa oloupe , nakrájí na hranolky a opeče na pánvi s trochou oleje. Tu mám pak uloženou do zásoby v mrazáku a používám ji do boršče před koncem vaření nebo jako barevné zpestření do číny nebo zeleninového salátu. Když  se něco peče v troubě, tak se tam nějaká řepa zabalená v alobalu většinou ještě vejde.

0 0
možnosti

pan řepa

30. 1. 2009 18:50
hanka je rozhodně hezčí než řepa!!!

:-D

0 0
možnosti