Diskuze
Baranik: Kdy ocení českou kuchyni?
Děkujeme za pochopení.
Vlaod
asi jsem barbar, ale nestydím se za to
Byl jsem v posledních letech "zavlečen" do několika restaurací toho typu, o kterém zde autorka píše, a to jak v Česku, ale především v zahraničí. Nijak se mi v nich nelíbilo a nijak jsem si nepochutnal, naštěstí placení na mne přišlo jen dvakrát. Vrcholem byl zážitek z Vídně, kde jakoby se specializovali na největší nechutnosti. Naštěstí v malinkých porcích na obrovských talířích. Vrcholným zážitkem tam byl candát s proužkem uzené slaniny. Candát s vůní uzeného vepřového, to bylo něco!
Dobrá restaurace podle mého soudu je úplně něco jiného, než tyto zařízení pro snoby. V Praze si moji úctu získali Café Imperial (dejte si tam telecí řízek nebo českou svíčkovou) nebo brazilská churascaria blízko staroměstské radnice (Ambiente). Člověk si užije a finačně nekrvácí. A dobrých hospod je po Česku i po světě spousta, těch nic moc dobrých ale bohužel taky.