Diskuze
Hladkolistá petržel versus kudrnka
Děkujeme za pochopení.
Jakkel
To jsou teda starosti
Když chci zelenou petržel na nakládání masa nebo do těstovin, natrhám si na zájoně hladkou, když chci na zdobení, natrhám si kudrnatou. Je to prosté.
CONSUMENT
CESKE ZBOZI JE DOBRE
k mání je italská hladkolistá a pak naše obyčejná kudrnka--------COPAK JSTE SLEPI A HLUSI ? NEVIDITE ZE CESKO SE PRODAVA CIZAKUM _? PROC DAVATE PREDNOSTI CIZIM VYROBKUM JE ZAHADOU. TO JE BLBOST ZE HLADKOLISTA PETRZEL CHUTNA LEPE NEZ CESKA KUDRNATA. NEDEJTE NA VTIRAVOU REKLAMU !!!! CESKE VYROBKY JSOU STEJNE DOBRE A CHUTNE JAKO TY CIZI ...A JSOU O NECO LEVNEJSI. UZ JSME UNAVENI NA OBCHODY S CIZYMI NAZVY A VYROBKY. CESKE VYROBKY NEDOSTAVAJI VUBEC SANCI. CESI VSE CO JE CIZI NENI VZDY LEPSI NEZ CESKE VZPAMATUJTE SE.
Jandik
Re: CESKE ZBOZI JE DOBRE
Líbí se mi, jak zde bojuješ za vše české a nick máš CONSUMENT :-) Copak neexistuje nějaký pěkný český ekvivalent? Trapáčku.
iva2709
u mne boduje hladká
protože opravdu ve středomořských pokrmech je kudrnkou stěží nahraditelná.
Jenže kde ji vzít? Kdo to napoví obchodníkům?
diana
petrželku mám ráda
a asi tak od začátku 70.let znám 2 druhy. Kořenovou a naťovou. Kořenová je hladkolistá a má výraznější petrželovou chuť, naťová je kudrnka. Asi jsem trochu mimo (možná jenom mimo Prahu), protože neznám italskou petržel. Že by Taliáni prodávali nať kořenové petržele? No je to možné, ale trochu mne to mate. Fakt je, že dnes už je vzácnost koupit samotný kořen petržele, všude samý pastinák, ale to není ono, není to ono.
jtk
Re: petrželku mám ráda
Podívejte se sem http://www.osiva.cz/. Oddělení osiva-zelenina a tam si dole na stránce najděte pertžel. Hned první naťová je hladká.
Jinak je fajn vidět, že jsem nezaváhala, když jsem dala na zahrádku obě - kudrnku i hladkou. Ještě chci majoránku - takový bramoborák s čerstvou(ne sušenou, ale natrhanou na záhonu) majoránkou je lahoda.
Mgr.Milda
Karišik turču je turecká nakládaná zelenina
ta správná je kvašená jako naše zelí. Toho zelí je v ní také asi 30-40%, k tomu mrkvička, zelená rajčata (vhodné k využití zbytku rajčat na podzim, které nedozrají) peperonky a nakrájené okurky nakládačky. V solném nálevu to vše vykvasí a uloží se asi po dvou týdnech do chladného a temného sklepa. Je to právě nejzásaditější kompenzace nadměrné spotřeby masa, která okyseluje.
Zálevku připravujeme převařením vody, do které jsme přidali na 1 litr 30g soli. Ochlazenou zálevkou tu zeleninu zalijeme tak, aby k ní nemohl vzduch.
tombasek
kyselá okurka?
Pouze kysané výrobky mají zásaditou povahu a působí dobře na organismus - nakládaná kysaná zelenina, kysané zelí a také okurky - rychlokvašky. Rozhodně tak ale nepůsobí okurky nakládané do octa
petr
Re: kyselá okurka?
Docela bych o zásaditosti kysaných nebo kvašených produktů pochyboval. Zkuste si to doma ověřit lakmusovým papírkem nebo se podívejte do učebnice chemie.