Diskuze
Tak trochu lepší polívčička
Děkujeme za pochopení.
Daniela
Keratin rozebraný na aminokyseliny?
Toť dobrá zpráva o zdravotní nezávadnosti.
Wintergruen
Michlopuloská kravina
Glutamát sodný je naprosto přírodní látka a dotyčná reklamní madam o tom ví kulový. Nejvíce je ho v mateřském mléku a v rajčatech. Proto dětem tak chutná stejně jako starším kečup. Takže kostka je pouze rychlý produkt. Když budete maso a kosti vařit 24 hodin a osolíte dostanete skorem totéž jako když to zalijete kyselinou solnou a vaříte hodinu a neutralizujete sodou. A když chcete napodobit chuť mořské soli, tak přidáte k HCl trochu H2SO4, HBr a na neutralizaci použijete vedle Na2CO3 taky trochu K2CO3.
Ivan Bořík
Vážená paní,
jste přesvědčená, že neotupená chuť (GS) rozpozná kvalitu jídla. Podle mne to spolu vůbec nesouvisí! Nebo ta "reklama" na Vitanu nebude až tak zásadní, že!
V. Hoffman
No, viete,
modna nemodna, ta morska sol chuti inac ako klasicka kamenna. Pouzivam ju uz roky a je to rozdiel. Samozrejme nie pri vareni, tam to je prast jak uhod, ale v studenej kuchyni je to citit. Dokonca aj rozdielny stupen zomletia znamena rozdielnu chut.
Genius delikates s.r.o.
Re: No, viete,
Víte u té mořské soli si nejsem jistý její nezávadností. To svinstvo co teče do moře se musí v soli dřív nebo později objevit. Rád bych znal nějaký odpovědný rozbor mořské soli. Je pravda, že chleba s máslem posolený mořskou solí mi chutná víc. Možná si to jen namlouvám.
hugo
superkuchařka
Je tragedie, že když chce někdo prosadit mladou slečnu, tak může kydat neskutečné kraviny. Jak režiser a mladá herečka. S tou mořskou soli je pěkně uhozená. Bujony Vitana se prodávají málo z důvodů ceny a kvality. Proto hledají něco nového pro ženy, aby na to naletěly. Jak už jsem několikrát psal, tak po nudlích a rýži ze sáčku přijde na řadu polévka z pytlíku. Není sice z pytlíku, to je asi na ni příliš složité, ale uvařila kostku. Slávy, nespálila jí. Ale zas by nešlo napsat článek o hození kostky do vody, tak dramaticky popisuje složení. Proč nezkusí Google a napsat glutamát sodný. Bude třeštit oči, jak když kocour s.. do řezanky, když se dozví, že lidské tělo toho hnusného glutamátu vyrobí denně 50 g. Šefredaktor už by si měl vyměnit favoritku. Proč tam nepozve nějakou kuchařku, která umí vařit a ne nějakou slečnu, která jen chodí do restaurací.
Robert
Re: superkuchařka
Proč tam nepozve nějakou kuchařku, která umí vařit a ne nějakou slečnu, která jen chodí do restaurací. To nejde neco za neco, vime jak to chodi.
TTSO
tak jsem to četl ještě jednou - maltodexrin je glukóza
fit produkty jsou toho plné
TTSO
jo ještě jednu pecku o glutamátu jsem opoměl
lidské mateřské mléko ho obsahuje cca 10x víc než kravské
TTSO
GLUTAMAN SODNÝ JE AMINOKYSELINA TEDY PŘIROZENÁ LÁTKA
Najdete ho v každé přírodní potravině . Naše tělo si vyrobí zhruba 40-60 gramů denně.
Nejvíc přirozeného glutamátu obsahují rajčata a japonské řasy, dlouhozrající sýr nebo houby
Dr. Acs Andras
Morská soľ ?
Neviem prečo ľudia v poslednom čase blbnú s morskou soľou. Predsa kamenná soľ je tiež morská, naviac z prehistorických morí, ktoré neobsahovali ani zlomok z humusov, ktorými oplývajú moria súčasné.
Genius delikates s.r.o.
V "zájmu vědy"
jsem Natur hovězí z Vitany vyzkoušel. Nic moc. Jedinou výhodou snad je, že nepálí huba po glutamátu. O "kvalitě" výrobku svědčí i to, že obsahuje 26,3% módní mořské soli. U Bylinkového Naturu dokonce neuvěřitelných 32% To už o něčem svědčí.