Diskuze
Boj o pravé thajské curry
Děkujeme za pochopení.
Rico
S čím vlastně bojujete?
Pene Budinský!
Proč píšete tak arabiatně jak puberťák? -
„No jo, no, pořád jsme se kolem dokola chlubili, jak jsme si v Kanchanaburi vystřihli kurz vaření thajských pochoutek.“ Juj! „Praktický kurz nám odhalil celou řadu „tajných“ fíglů.“ Wáu! Nebo další junda: „Nejprve jsme vařili polévku Tom kha ká (kdybych se jmenoval Tomáš, asi bych to vnímal jako potupu).“
- Tedy stylem mňam mňam mňam? Krom toho: thajské curry! A proč by mělo být jen červené? A co znamená „červená curry pasta“? Pasta jako pasta? A jak se Vám zhruba za tři minuty podaří vyvařit z 0,8 litrů tekutiny její část? Za tři minuty neuvedete do varu ani vodu na turka.
A závěrem vskutku kouzelná představa: V Tescu či Makru se dotazující se jedinec na složení „čerstvého koření na thajská jídla“!
007
Re: S čím vlastně bojujete?
Muzu se zeptat, co jste chtel rici? Dotazujete se nebo komentujete?
007
spravne ingredience
Myslim, ze ve spravnem thajskem curry nesmi chybet citronova trava. Podobne jako ve zminovane polevce. Obcas se dava i zelena nat koriandru. Dobre je i zminit, ze slozeni thajskeho curry koreni je odlisne od napr. curry madras nebo english curry, coz je verze specialne namichana tak, aby vyhovovala svou palivosti Evropanum.