Diskuze
Co si dát k tomu špenátu? Zelenina není módní záležitost
Děkujeme za pochopení.
karel
paní musela jet do Rakouska aby
zjistila, že zelenina chutná skvěle. To je fakt dobrý. Zvu vás k sobě domu, naučim vás vařit turka, cha cha.
Gott
Maso je základ
každý kuchyně a pokud někdo jí jen trávu a bobule,nic proti.Maso jím každý den a skoro 2x denně a nepoznal jsem na sobě změny.Minimálně si dopřeju kuřecí,je celkem dobře naládovaný hormonama a nebylo by od věci ho celkově omezit v každý rodině,doporučuju krůtí.Ryby jsou fajn a jejich cena je přiměřená,kupuju filety a vykoštěný a není nic chutnější než čerstvá ryba,ale kapr to není.Králík není špatný,ale zase je lepší koupit stehna,protože co s tím skeletem.Vepřový není špatný,ale zase vybrat si libovější.Hovezí jen občas,to raději telecí.Zvěřina je móóóc dobrá a je jedno co to je.
Lucasinka
nesouhlasím
nesouhlasím ani s jedním z příspěvků, které jsou již uvedeny, ale více se rozepisovat nebudu, jelikož i toto by vedlo k nesouhlasu ostatních...takže ať si každý jí co chce, utrácí a přepočítává co a jak chce a nařčení z čehokoliv bere z úsměvem na rtu...nesouhlasům zdar :)))
Ainsel
mě paní pobavila tím zoufalým přepočítáváním kursu
kuřat z eur do korun.
Pokud je někdo placen v Rakousku v Eurech a jeho manželka není schopná vnímat že jsou to "místní koruny" a zachraňuje situaci "lacinou zeleninou" ..... :-))))))))) tak je něco špatně.... hlavně s hlavou
Rico
Ach, takže Vy se raději bojíte nařčení, než myslíte? Jejda!
Odhalují Vás věty: „Jakékoli úvahy o humánnosti života zvířat a schopnosti pozřít jejich maso v tomto rozhodnutí nehrají žádnou, ani vedlejší, roli. Přísahám na holý vepřový pupek.“ Chi chi, chichichi!!
Zřejmě jste, madame Jano Florentýno, specifická až na půdu, když Vám nedochází, že kuře v Rakousku stojí právě víc proto, že u většiny (až na spodinu… Ale k té Vy se svým květnatým sekondem určitě nepočítáte, že?) rakouských „úvahy o humánnosti života zvířat a schopnosti pozřít jejich maso “právě roli hrají, a to hlavní.
A jestliže Vám nevadí kuřecí a prasečí koncentráky, pak zde nepište ani o lahodných špenátcích plněných ředkvičkou, neb u zelenin tomu není jinak.
Akorát se těm koncentrákům pak říká skleníky.
Dobrou chuť, a nešť Vám cibulka, pozvolna a dohněda osmažená na sádle jest k tomu závěrečným a dostačujícím pozdravem mysli!
Elicha
maso denně
jíme maso denně, menší porci a také je to v pořádku. 1. chyběly by proteiny, 2.nerozlišuji, jestli maso drůbeží, králík, hovězí, divočiny nebo ryby.
Zelenina, méně přílohy k tomu, potom sýr, ovoce.
Mňam.
Jíst jen přílohy, to není dobré, byť se eleninou, jde to na tloušťku...
Jiří
Souhlasím.
Domnívám se, že nejíst maso vůbec je jeden extrém a jíst ho denně (i vícekrát denně) je druhý extrém. Zlatá střední cesta zde určitě vede k harmonii.