Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ledvinky o stupeň lepší. Ambiente nabídne špičkovou českou kuchyni

"Obyčejné věci neobyčejně dobře", tak by měly podle šéfa Ambiente Tomáše Karpíška chutnat jídla v nové restauraci Lokal. Tu otevře skupina Ambiente koncem září v místě bývalého Dahabu v Dlouhé ulici v Praze 1.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plachutta

23. 7. 2009 14:55
Na palec tlustý plátek šťavnaté hovězí špičky

V průběhu návštěvy jsme po dlouhé době zažili vzácnou rovnováhu blížící se dokonalosti. Tradice, jednoduchost, kvalitní suroviny a lety tepaný kuchařský um - to vše dohromady vytváří nenapodobitelný kulinární zážitek.

0 0
možnosti

Rico

16. 7. 2009 17:06
Tolik

Ovšem podobné mystifikace, potažmo bájesloví typu: „Když přijede turista do Prahy, je pro něj zajímavé to, co pro nás, když jedeme do Itálie. Tam jsou kavárny, kde vládne barman s utěrkou a úžasné kafe připraví na sto let starém zaprášeném pákovém kávovaru“ by nevzbudily důvěru zajisté ani u albánského nákupčího ojetých dromedárů, byl-li by majitelem takovéhoto skladiště s hrbatými ojetinami někdo jako T.M..

Co nutí podobné lidi, jako zde K. mlet na podobných pohádkových Mlejncích? Tak se za totáče psávalo v Mladém světě, a za zavřenými dveřmi žvanívalo o Golden Westu! A ty kukuče přitom, ta chřípí chvějící se…

A chtěl bych vidět! - ten plurál „kaváren v Itálii se stoletými (a ještě k tomu) zaprášenými pákovými kávovary“! Zřejmě měl dotyčný kafemaestro taktéž kolem krku uvázaný puntíkovaný šátínek, knírek jak Napolitán, a dokonce prý i tam, kam papež pěšky chodí, tam za barem, slyšitelně notoval O sole mío! A jaké teprve ta páka zvuky italské vám vydávala…

0 0
možnosti

MB

21. 7. 2009 10:06
Re: Tolik

Zřejmě máte potěšení z jiného, než autor. Mě se naopak jeho názor líbí. A přesně vidím toho číšníka s utěrkou. Nejde o zaplivaný podnik, ale o kavárnu na úrovni, která se však drží nějaké tradice a svého stylu. A má atmosféru!

V případě hospody je to podobné. Jídla napsaná křídou na tabuli, půllitry s uchem, hospodský v zástěře a tužkou za uchem, žádný dvacetiletý mladík, ale chlap, co tomu rozumí...

Možná je to nostalgie, ale znám poměrně dost lidí, kteří by takový podnik rádi navštívili. Ale, bohužel, už moc k vidění nejsou.

Snad se mi taky jednou podaří takový podnik otevřít... pak přijďte a řeknete sám ;)

0 0
možnosti

Rico

16. 7. 2009 17:06
Babi, koiĺik

V (XX) chceme ledvinky, prejt, dršťkovku, rajskou, uvařit z levných surovin o stupeň lépe," uvádí K. Nu što?!

Základem každé skutečně soudobé a dobré kuchyně, bo holt restaurantu, je KVALITA VÝCHOZÍCH SUROVIN. A žádné cukrbliky, machrování a coolnessy. A už vůbec ne levné suroviny. Tedy žádné Závodění kdo z koho ve smyslu citovaného výroku! Konec konců, copak levná žena prodává v cenově oblibených pražských východoazijských večerkách?

0 0
možnosti

MB

21. 7. 2009 9:57
Re: Babi, koiĺik

Tady je spíš myšleno levné v porovnání se zahraničními surovinami. Např. ústřice - držková, platýs - kapr, pštrosí steak - králík na česneku ... suroviny na klasické české pochutiny i kvalitativně na výši prostě levnější jsou... bych řek :)

0 0
možnosti

Rico

16. 7. 2009 17:05
Ale ale

Levné suroviny, kvalitní česká kuchyně?

0 0
možnosti

Jiří

16. 7. 2009 12:41
Typická česká jídla -

- to je například telecí. Nebo husa. V Rakousku celkem běžné, ale v našich restauracích nejsou, místo toho považují naprosto nesmyslně za česká jídla nějaká "Krakonošova tajemství" s nivou (kopie roquefortu) s hranolky (které přišly ze západu poměrně nedávno). Doufám, že tady budou mít opravdu česká jídla.

0 0
možnosti

Bene

16. 7. 2009 11:05
Nadhera

Krasne se mi clanek cetl.At se Vam to podari.Urcite prijdu ochutnat!!

0 0
možnosti

Jarda

16. 7. 2009 13:34
Re: Nadhera

Také souhlasím, ale nejsem si jist, zda v současné době se najde kuchař, který si dokáže s těmito tradičními jídli vyhrát tak jak je známe od našich babiček, zachová tradici a opět se v těchto tradičních jídlech neobjeví nějaká nějaké světové inovace.

Držím palce a tomu kuchaři,který to bude vařit přeji velkou podporu ze strany majitele, protože na tato jídla si musí zákazníci opět zvyknout. Vemte svoji přítelkyni  momentálně do typicky české restaurace na rajskou!?!? 

0 0
možnosti