Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi a pizza aneb Grosseto v Česku

Až do roku 1996 si mnozí z nás mysleli, že pizza je tlusté těsto s nánosem párků, eidamu a kečupu. Zkrátka to, co se za ni u nás vydávalo. Pak přišlo Grosseto, a od té doby nedají Češi na pravou italskou pizzu dopustit. Hosté se jen hrnou a řetězec roste. Běda ale, když si tu dáte něco jiného než pizzu...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirka

25. 10. 2009 10:46
Nesouhlasím

S recenzí slečny nemůžu souhlasit a příjde mi až zaujatá. V Dejvicích jsem rok bydlel a do Grosseta jsem chodil minimálně jednou týdně, at už na pizzu nebo těstoviny. Jídlo, obsluha i atmosféra jsou a byly vždy pro mě na nejvyšší úrovni, . Rád by jsem se slečno podíval alespon do jedné cenově podobné restaurace (pizerie), kde je Vám lépe než v Grossetu. Doporučte mi ji prosím.

0 0
možnosti

Pižla

15. 10. 2009 10:31
Zkušenosti s Grossetem

S Grossetem v Průhonicích mám opravdu jen dobré zkušenosti, a to nejen s pizzou (kterou ostatně většinou nejím), a nebýt toho, že Grosseto ve Francouzské ulici je stísněné a je tam méně personálu, pochválil bych rovněž. Ve všech případech jde o pizzerie na pražské poměry nadprůměrné. Dejvické Grosseto se zřejmě nepovedlo.

0 0
možnosti

Martin Pražák

11. 8. 2009 10:02
Souhlasím

V téže pobočce Grosseta jsem si nedávno dal bramborové gnocci s nějakou omáčkou - mohl jsem si to vše udělat za půl hodiny doma, ani se nenamáhají s výrobou vlastních noků, což by se vzhledem k ceně jídla dalo očekávat! Obsluha byla příšerná, nějaký kulhavý borec, který na půl hospody vykřikoval, že číšníka dělá jenom jako vedlejšák, že teda hlavně trénuje ten fotbal. Never more.

0 0
možnosti

coco chanel

27. 7. 2009 12:08
Kmotra

pokud vim, tak Pizzerie Kmotra, byla mezi prvnima v Praze, ne-li vubec prvni. Otevrena cca od roku 1993, pro me nejlepsi pizza ve meste! Srovnatelna s Italskou, a to ze, jsem uz nejakou tu pizzu snedla...od NYC az po Neapol !!!

Chodim sem vic nez 15 let, a to z duvodu, ze testo je slabe!!!!!!! Takze at mi slecna Laura netvrdi, ze mecenas v podobe Grosseta v r. 96 prinesl do Prahy tenke testo!!!

0 0
možnosti

otesánek

24. 7. 2009 13:57
Vida,

pampeliškový chlebíček. Někdy mám takový hlad, že zblafnu i picu.

0 0
možnosti

drr.

20. 7. 2009 15:59
Zvláštní, stejná zkušenost,

ale z úplně jiného podniku kdesi u Vodičkové. Jídlo absolutně bez soli, a to včetně pizzy. Netuším jak osolit upečenou pizzu. Při reklamaci je reklamovaný trestán hodně prodlouženou donáškou nového jídla. Škoda toho času a nervů. Doporučuji jídlo v Česku nereklamovat za náhradu, ale při reklamaci se domluvit o placení a okamžitě odcházet.

Co mě nedávno překvapilo, byl podnik na Můstku, docela příjemné ceny, plno spokojených Němců a dalších turistů. Jídlo zcela nepoživatelné. Kuřecí oslizlé, šlachovité, nechutné, jak z výseku pro kočky. Nechali jsme to ležet za 400,- a šli pryč. Byli jsme jediní, kdo zdejší nechutnost vzdal. To vážně světaznalí tůristé snědí v Praze co jim dají? Pak těžko můžeme čekat lepší služby, když to Němcům a spol. takto vyhovuje.

0 0
možnosti

Jana

20. 7. 2009 15:30
Souhlasím

Bohužel musím souhlasit s recenzí. Pizza je v Grossetu výborná, ale to je tak všechno. Obsluha je velmi špatná (pomalá, nepříjemná a drzá) a bohužel to ani sebelepší pizza nevyrovná.

Domnívám se, že v okolí jsou pizzerie s dobrou pizzou a mnohem lepší obsluhou.

0 0
možnosti

Martin

20. 7. 2009 15:25
Generator nahodnych recenzi ?

Presne nechapu, jak v Lidovkach funguje rubrika "Dobra chut". Tato recenze vysla asi pred pul rokem (konkretne 3.ledna) v Relaxu a na blogu Prague Spoon. Myslim, ze dokonce vyvolala celkem vecnou reakci majitele Grosseta.

Ze by byla Laura na dovolene a nechala za sebe pracovat generator nahodnych cisel? Nebo uz je tady okurkova sezona? Nebo krize?

0 0
možnosti

Jiří

19. 7. 2009 22:12
Mají ančovičky!

Díval jsem se na web na jejich jídelníček. Je velmi sympatické, že mají pizzu s ančovičkami (neboli sardelkami), která je v Itálii velmi běžná (jedna z nejběžnějších), ale u nás ji naprostá většina pizzerií nenabízí. Jinak souhlasím, že převařené těstoviny jsou strašné - jenže pro většinu Čechů jsou bohužel správné italské těstoviny stále "nedovařené" a správné italské espresso je "příliš malé".

0 0
možnosti

Jandik

18. 7. 2009 19:35
Kratší recenze

Možná byste měla trochu zkrátit recenze. Začnete se rozplývat nad super pizzerií, která dělá pravou italskou pizzu, abyste nám jedním dechem sdělila, že ta pravá italská pizza je různá kraj od kraje, dokonce i každá pizzerie jí dělá jinak. A pak to završíte tím, že jejich rajčatová omáčka chutná jako z plechovky.

Přemýšlím, jestli mě do té pizzerie lákáte nebo mě před ní varujete.

0 0
možnosti