Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když je předkrm lepší než hlavní jídlo

Co to jen s těmi řeckými restauracemi v Praze je? Jako by neuměly udělat dobré hlavní jídlo. Tedy aspoň v Olymposu to neumějí. Zato jejich předkrmy, třeba sýr haloumi nebo taštičky tyropites, stojí za to. Zvlášť když si je vychutnáte za letního večera na zdejší velké zahrádce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

trici

27. 11. 2009 0:09
osobni Pozvanka Laure na veceri do Olymposu 2

Autorce recenze preji prijemny pristi pobyt v nejakem reckem komplexu a la Disneyland, kde nevytahne paty dal nez za dalsi olivovy haj s univerzalni eurostravou s hlavnim jidlem - nedivte se, vzdyt papriky a chtipiti vam na 1 talir neprinesou. A bude to v ramci vaseho all inclusive ;-) *osobne zvu autorku recenze na obed/veceri do Olymposu, at jsem svedkem neschopnosti cisniku a silenosti jidla, kterou zde vykreslila, mne se to za 6 let v teto restauraci nepodarilo a proto ji vrele doporucuji a pritom jsem na kvalitu restauraci v cechach dost narocna a na jejich majitele v pripade neuspechu dost drza.

0 0
možnosti

trici

27. 11. 2009 0:08
osobni Pozvanka Laure na veceri do Olymposu

Neumim si pomoci, ale takovouto recenzi na podnik, kde nejsem podruhe, ale pomnohokrate a dojizdim znovu a znovu za nim po prestehovani z Vinohrad mimo Prahu - je tristni! O zpusobilosti k takoveto recenzi vypovida vsak jiz autorcino nekolikere zdurazneni "hlavniho jidla". Stydim se za cesstvi, kde je symbolem muj a tvuj talir pekne poporadku (snad by si mohla zajit priste tedy spise na knedlo-vepro-zelo). Stolovani v recke kuchyni je o mnoha lidech u stolu, kde se setkavaji, ochutnavaji, bavi se ... nikdy se mi v Olymposu nestalo, ze by cisnik/cisnice nevedela nic o jidle - a ze se ptam a otravuji, jidlo je skvele, babicko meho muze - Sofio Konstantino Zorbo, bud mi svedkem. Pane Nedelkosi a synove, diky vam mame tady v CR moznost pochutnat si na domaci recke kuchyni, jako zna muj muz z domaci recke kuchyne, nedelejte si nic z ceskych radoby kritiku kuchyne. Vase obsluha je skvela a jidlo presne recke, ze je nam lito chodit ke stolu ve 2, musime hledat dalsi nadsence recke kuchyne. Nikdy nam z jidla v Olymposu nebylo spatne, jejich suroviny jsou skvele... Jedinou srovnatelnou restauraci s tak vytecnym jidlem jsem na Krete nasli jedinou v Kaliviani. Tahle je bliz. A musim se divit, ze jako pravidelny host ctu takovouto recenzi na restauraci, kde vim co jim a je zde 10 prohresku... zazila jsem zde samozrejme taky nedokonalosti, ale v takovem poctu a takoveho duchu? - nemozne! Olympos je rodinna skvela restaurace s domaci reckou kuchyni, za kterou se nelze stydet a takovych restauraci (nikoli jen reckych) je v Praze pomalu. *to be continued

0 0
možnosti

Anthony

2. 9. 2009 18:57
Laura to nema lehke

Laura asi uz dlouho nebyla v Astorii, kdyz tak stedre rozdava dve vidlicky linym tajtrdlikum s kyselym ksichtem.

Laura to nema lehke. Doporucit restauraci v Praze je skutecny kumst a veme to mnoho let nejakou najit.

0 0
možnosti

Rico

2. 9. 2009 13:25
ACH

Nikdo, kdo rozumí jídlu, nezná tzv. „dobrou“ řeckou kuchyni. Která je pouze tři sta let starou a levnou kopií kuchyně turecké, osmanské. Stejně jako kuchyně bulgarisjká, jugošská (krom Slovinska a severního, moc severního Chorvatska, kde zanechali stopy CaK a Taliáni potažmo Benátky), a všecky ty rumunské, makedonské a albánské vapičiči k tomu.

Kdo chodí (sám) na papu k Řekovi, ten k němu chodí vybavovat si vzpomínky na dovču (a když s partičkou kámošů, tak si navzájem ukazovat na mobilu fotky z dovče) v Řecku. Všechny ty v článku vzývané řecké „Předkrmy“ jsou ubohými sirotky v porovnání s tureckými (kvalitativně i šíří nabídky) předkrmy. A ono „víno“ v hliníkových plechovkách s ouškem je patok s názvem Retsína (dobré pro 18letý študáky z Náchodu). Řecká kuchyně je mýtus, stejně jako jsou mýtus řecké ostrovy a řecké kafe (neboli český turek). Jedno zůstává záhadou: kdo umí klasickou řečtinu, ten se domluví na Place v Aténách (i při objednání zmrzliny) i dnes. Kde ale zůstala antická řecká kuchyně ví snad už jen Olymp. Chodit k Řekovi je asi srovnatelné se zajitím si jednou za uherský rok na Meka či Kinga. A z nedostatku původního vznikají pak kýče typu: V Řecku nikdo nespěchá. Kam by taky spěchal?! Jídlo je tam servírováno stejně vlažné až studené.

0 0
možnosti

Rico

2. 9. 2009 13:01
Agapisa greek tagliatelle!

Miluji jak agape, dyž na řeckém jýdelníčku čtu řecké bouchačky typu „tagliatelle s krevetami pro dvě osoby“.

A pak taky příspěvková divilása Vasilise k „řeckému nespěchání“ typu že „kdo párkrát v Řecku byl tak ví jak to tam chodí - nikam se nespěchá“.

To je jako říct bambulovi z Andorézie, když se čílí že ho vokrad pražskej drožkář, že „kdo párkrát v Praze byl tak ví jak to tam chodí“.

0 0
možnosti

vasilis

1. 9. 2009 8:22
rychlost obsluhy

Proč je jedno z kritérií v řeckém restaurantu rychlost obsluhy (s tím se nesetkávám jen tady) docela nechápu - kdo párkrát v Řecku byl tak ví jak to tam chodí - nikam se nespěchá - kdyby kolem mě lítala v Olymposu (a kdekoliv jinde) obsluha jak na závodech moc by se mi to nelíbilo???

0 0
možnosti

Jan Dák

31. 8. 2009 7:13
Dobře vám tak rozmařilci!

nevíte už co byste žra..., pardon, jedli. Já bych do takové "restaurace" kde si neváží hostů a nepokrytě jim dávají najevo, aby sem příště nelezli, ani nepáchl! Proto na závěr jedna dobrá rada od Stranada. Nechoďte tam už více. Copak je v celé Praze pouze jedna řecká hospoda, navíc, s arogantním personálem?

0 0
možnosti

marek

31. 8. 2009 7:11
To já jsem si včera k večeři

umíchal vajíčka, a jak jsem si pošmákl! Jo, nemají to ti snobáci lehké :-)

0 0
možnosti