Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Suši, pro které byste vraždili

The Sushi Bar byl v Česku první a dodnes je nejlepší. Málem ode mě dostal čtyři lžíce, nejlepší hodnocení, jaké mohu udělit. Suši je tu bezchybné, a navíc mají skvělou obsluhu. Uchvátilo mě, že nám přinesli čepované pivo, i když ho neměli na lístku. Jenže pak jsem se podívala na účet...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Al

25. 9. 2009 19:59
Suši v Praze

Pokud vím tak první kuchaři v tomto suši baru pracovali před otevřením tohoto baru v japonské restauraci v Davli , kterou vedl manželský pár kde pán byl japonec a suši měli pouze ve čtvrtek v ceně a kvalitě ke které se Suši bar dosud nepřiblížil. Druhá věc je otázka interiéru a stolování.             

0 0
možnosti

christian

18. 9. 2009 13:52
amaterismus

Ti co jsem pisou takove veci tak by se meli zamyslet; ze o tete kuchyni vedi prd(jako RICO)tzn.  ze doporucuji parset krat te ochutnej a pak rikej,jestli to pochopis

0 0
možnosti

rRico

8. 9. 2009 17:07
SUŠI TAKY NENÍ ŘEŠENÍ, ŽE MAMI!?

Kdo seriózně píše o SUŠI (zde v THE, což samotné na rozjezdu názvu už důvodem je k pousmání), neopomene zmínit KDO ono připravuje (Japan či Evropan?), Z ČEHO JAK ČERSTVÉHO ODKUD. Kde se dotyčný učil na rybách, JAK DLOUHO a od koho. Zde v článku ale taky o pyvě. Točeném k tomu. Suši a pyvo. Představa člověka, kterému po suši zachtělo se pyva nabízí dvě (základní) možnosti. První: spláchnout. Druhá: není rozdílu mezi saké a pyvem. Obé to mana pro paranoiky.

Co spláchnout? (navíc, bacha! Autorka zmiňuje kimči!! Kimči je korejský nealkoholický digestiv. Tak řečeno bylo Korejkou a recht měla.) Spláchnout kompost? Že by kompost za tisíce? No, ve městě všerůzných KOGŮ a mechiko KANTÝN – proč nakonec ne? Zde i taxikář ví svoje (a jedná). Mírně našeptává rovněž čtyřnásobek ceny pyva k sušimuši. Jenže: Není-li rozdílu mezi sakipakem a pyvem, klouže každá sebelepší kalifórňyjan rolka po mazivu Funori, Mozuku, Mekabu do ráje Vimportnantosti, ba i celedebilrity. Děsivě blbá móda suši všude, proč tedy ne i v Prague? Navíc viz časový rekord!

Odmyslím-li ale podprahový efekt sušimuši a sašimipussy, ptám se s Rožmberky a všemi mnichy: proč nežerete syrová filátka z kapra, cejna, ale i karapáčo z úhoře? Dyť kvalitní ocet k mání je u Liedla! A jáhle poslouží jakbysmet.

 

0 0
možnosti

Lucie

8. 9. 2009 19:15
Re: SUŠI TAKY NENÍ ŘEŠENÍ, ŽE MAMI!?

Nehledě na to, že pán pod nickem Rico zde mele psedointelektuální nesmysly, je podotknu, že můj kamarád rodilý japonec, obyvatel Tokia, mi sám říkal, že k sushi se nejčastěji pije pivo. Pravda, zrejmě to nebude česká orosená Plznička, ale pivo to je.

A k recenzi : Lauro, to Vám ten účet skutečně přišel divný až doma??? Ha ha, aby neměli na rudé růže pro ženy, když si účtujou takové ceny!!! Beztoho, stejně mi to příjde jako vlezprdelkovství. Raději budu dál chodit do Planet Sushi na Smíchově. A moc ráda si dám jejich Tom Kha Kai, nudle Udon a mé nejoblíbenější Unagi Onigara maki.

0 0
možnosti

Petr

7. 9. 2009 22:47
sushi

musím souhlasit, v Miyabi jsem párkrát byl a bylo to výtečné! 8 chodové menu japonské kuchyně včetně sushi navržené šéfkuchařem u stolu bylo naprosto famózní!!!

0 0
možnosti

Jandik

8. 9. 2009 11:05
Re: sushi

Jenom mi prozdraďte. Kam jste se šel pak dorazit? :-)

0 0
možnosti

TTSO

7. 9. 2009 13:38
No nevím dal jsem si tam pro porovnání něco co znám

z Navrátilovy ulice z Miyabi ( kam chodím od roku 1995 tedy o 4 roky déle než kdy vznikl podnik ve Zborovkské a době kdy slečně recenzetnce bylo cca 14 let ) a z sushi baru z Rytířské ( kam občas zajdu v posledních pár letech) a přes rozdílné grámáže porce se mi prostě jídlo   nezdálo, při předraženosti v  Sushi Baru, čerstvější nebo chutnější.

Nevím proč bych za grilovaného mořského úhoře srovnatelné chuti měl dát skoro 2,5 násobek ceny oproti srovnatelnému jídlu z Rytířské nebo Navrátilovy.

Nemluvě o tom, že atmosférou je Sushi Bar ve Zborovské macdonaldem mezi Sushi bary ......

0 0
možnosti

cocochanel

7. 9. 2009 11:35
Hanil

Jsem milovnikem sushi a v Praze na nej chodim pouze do restaurace Hanil (Japonsko-Korejska restaurace)

Obsluha je super, pivo stoji 40kc a vyborny sushi set 390......a neni co resit :-))

0 0
možnosti

Oliver

7. 9. 2009 3:30
Madam,

pokud se Vám to pivo zdálo drahé, tak příště zvedněte svou (bez pochyby) vypasenou prdel a skočte si na něj do vedlejší hospody. Jaksi nechápu, že za pár kousků syrové ryby, splácané s bůhví čím, klidně zaplatíte více než 1000 Kč a pivo za pouhých 150 Vás uvede v úžas. Já bych spíš vraždil tupé slepice za jejich logiku!

0 0
možnosti