Diskuze
Suši, pro které byste vraždili
Děkujeme za pochopení.
Al
Suši v Praze
Pokud vím tak první kuchaři v tomto suši baru pracovali před otevřením tohoto baru v japonské restauraci v Davli , kterou vedl manželský pár kde pán byl japonec a suši měli pouze ve čtvrtek v ceně a kvalitě ke které se Suši bar dosud nepřiblížil. Druhá věc je otázka interiéru a stolování.
christian
amaterismus
Ti co jsem pisou takove veci tak by se meli zamyslet; ze o tete kuchyni vedi prd(jako RICO)tzn. ze doporucuji parset krat te ochutnej a pak rikej,jestli to pochopis
rRico
SUŠI TAKY NENÍ ŘEŠENÍ, ŽE MAMI!?
Kdo seriózně píše o SUŠI (zde v THE, což samotné na rozjezdu názvu už důvodem je k pousmání), neopomene zmínit KDO ono připravuje (Japan či Evropan?), Z ČEHO JAK ČERSTVÉHO ODKUD. Kde se dotyčný učil na rybách, JAK DLOUHO a od koho. Zde v článku ale taky o pyvě. Točeném k tomu. Suši a pyvo. Představa člověka, kterému po suši zachtělo se pyva nabízí dvě (základní) možnosti. První: spláchnout. Druhá: není rozdílu mezi saké a pyvem. Obé to mana pro paranoiky.
Co spláchnout? (navíc, bacha! Autorka zmiňuje kimči!! Kimči je korejský nealkoholický digestiv. Tak řečeno bylo Korejkou a recht měla.) Spláchnout kompost? Že by kompost za tisíce? No, ve městě všerůzných KOGŮ a mechiko KANTÝN – proč nakonec ne? Zde i taxikář ví svoje (a jedná). Mírně našeptává rovněž čtyřnásobek ceny pyva k sušimuši. Jenže: Není-li rozdílu mezi sakipakem a pyvem, klouže každá sebelepší kalifórňyjan rolka po mazivu Funori, Mozuku, Mekabu do ráje Vimportnantosti, ba i celedebilrity. Děsivě blbá móda suši všude, proč tedy ne i v Prague? Navíc viz časový rekord!
Odmyslím-li ale podprahový efekt sušimuši a sašimipussy, ptám se s Rožmberky a všemi mnichy: proč nežerete syrová filátka z kapra, cejna, ale i karapáčo z úhoře? Dyť kvalitní ocet k mání je u Liedla! A jáhle poslouží jakbysmet.
Lucie
Re: SUŠI TAKY NENÍ ŘEŠENÍ, ŽE MAMI!?
Nehledě na to, že pán pod nickem Rico zde mele psedointelektuální nesmysly, je podotknu, že můj kamarád rodilý japonec, obyvatel Tokia, mi sám říkal, že k sushi se nejčastěji pije pivo. Pravda, zrejmě to nebude česká orosená Plznička, ale pivo to je.
A k recenzi : Lauro, to Vám ten účet skutečně přišel divný až doma??? Ha ha, aby neměli na rudé růže pro ženy, když si účtujou takové ceny!!! Beztoho, stejně mi to příjde jako vlezprdelkovství. Raději budu dál chodit do Planet Sushi na Smíchově. A moc ráda si dám jejich Tom Kha Kai, nudle Udon a mé nejoblíbenější Unagi Onigara maki.
Petr
sushi
musím souhlasit, v Miyabi jsem párkrát byl a bylo to výtečné! 8 chodové menu japonské kuchyně včetně sushi navržené šéfkuchařem u stolu bylo naprosto famózní!!!
TTSO
No nevím dal jsem si tam pro porovnání něco co znám
z Navrátilovy ulice z Miyabi ( kam chodím od roku 1995 tedy o 4 roky déle než kdy vznikl podnik ve Zborovkské a době kdy slečně recenzetnce bylo cca 14 let ) a z sushi baru z Rytířské ( kam občas zajdu v posledních pár letech) a přes rozdílné grámáže porce se mi prostě jídlo nezdálo, při předraženosti v Sushi Baru, čerstvější nebo chutnější.
Nevím proč bych za grilovaného mořského úhoře srovnatelné chuti měl dát skoro 2,5 násobek ceny oproti srovnatelnému jídlu z Rytířské nebo Navrátilovy.
Nemluvě o tom, že atmosférou je Sushi Bar ve Zborovské macdonaldem mezi Sushi bary ......
cocochanel
Hanil
Jsem milovnikem sushi a v Praze na nej chodim pouze do restaurace Hanil (Japonsko-Korejska restaurace)
Obsluha je super, pivo stoji 40kc a vyborny sushi set 390......a neni co resit :-))
Oliver
Madam,
pokud se Vám to pivo zdálo drahé, tak příště zvedněte svou (bez pochyby) vypasenou prdel a skočte si na něj do vedlejší hospody. Jaksi nechápu, že za pár kousků syrové ryby, splácané s bůhví čím, klidně zaplatíte více než 1000 Kč a pivo za pouhých 150 Vás uvede v úžas. Já bych spíš vraždil tupé slepice za jejich logiku!