Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Hitparáda českých hamburgerů

Máte rádi hamburgery, ale nechcete je jíst na plastovém tácku v rychlém občerstvení? Dělají je i restaurace. Laura Baranik navštívila šest pražských podniků a ohodnotila jejich hamburgerové umění. Hlavní verdikt zní: Češi si hamburgery pletou s karbanátky a podceňují kvalitu pečiva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rico

21. 10. 2009 17:33
DNES SI SKAUTI POSÍLAJÍ SMSKY: KAŽDÝ DEN DOBROU ČÍNU!

Klidně si myslím, že VKZ se smažákem v tlačence ujdou.

Já když si dám jako dezér Pohár, tak mám pocit, že jsem na Petřínské věži.

Ale ovar nemůžu. Ale hranolky jsou fajn. Dřív se jim říkalo pomfrity, ale to znělo tak americky, a před Tuzexem to ve mně vždy vzbuzovalo dojem tatarky.

0 0
možnosti

Jan

17. 9. 2009 14:45
O tom, že Češi nemají...

...vztah k jiné než gulášové a tlačenkové gastronomii už se asi nikdo nepře. Ale nenadával bych člověku, který píše pro těch pár jedinců uvědomujích si, že pozvou-li na rande nebo pracovní schůzku někoho na smažák či tvarůžky, tak nejspíš za příští rande ušetří.

0 0
možnosti

manka

17. 9. 2009 14:57
Re: O tom, že Češi nemají...

Upřímně - kdyby mě pozval někdo na pracovní schůzku na hamburger, těžko bych s tím něco nadělala. Ale na rande? Nemám nijak zvlášť vyvinutej vztah ke guláši a klidně bych zvládla rande v pizzerii, čínské či japonské restauraci, suši baru, mexické hospodě, slovenské kolibě, restauraci s thajsou kuchyní, klasické české hospodě. Ale pozvání na hamburgr - a obviňte si mě z předsudku - by mě asi nepříjemně překvapilo. A to i kdyby to měl být hamburgr za 300 Kč. mletý maso v sladkým pečivu a s hranolkama? Ja si obvykle k bramborám rohlík nedávám, co je tak úžasného na opečené placce z mletého masa taky netuším a navíc to ve mě vzbuzuje jasnou asociaci s fast foodem - rychlým občerstvením. Jak rychlé by pak asi bylo to rande či pracovní schůzka. Vy byste pozval někoho na pracovní schůzku na párek v rohlíku? (i kdyby ho prodávali v hospodě a za dvě stovky? A ještě to považujete za klad a důkaz kulturnosti a gastronomického pokroku? Ajaj

0 0
možnosti

Kresinka

17. 9. 2009 8:42
mám ráda

českej karbanátek, dobrej, plno majoránky, nepatrně housky, teplej s bramborovou kaší, i studenej s chlebem. To mletý hovězí je snad zdravější, ale nic mi to neříká

0 0
možnosti

Rico

21. 10. 2009 17:21
Re: JÁ RÁD TYJÁTRY

Myslím, že Indiáni měli rádi kukuřici před Karlem IV.

0 0
možnosti

Aussie

17. 9. 2009 6:48
Hitparáda českých hamburgerů

Nejlepsi hamburgr delam ja!

0 0
možnosti

Petr

17. 9. 2009 1:34
musel

bych zešílet, abych si dal k jídlu něco takového zhruba od 2 stovek výš...za ty peníze se dá i v Praze slušně pojíst.....nedávám autorce lžičky, ale pořádnou lžící po hlavě, aby se jí rozsvítilo a začala myslet!

0 0
možnosti

marek

16. 9. 2009 21:34
Tu odpornou sladkou "housku"

jsem vzal do úst jednou v životě a už to nikdy, nikdy, nikdy neudělám - fuj! Jak to někdo může jíst, maso s buchtou? A to nejsem žádný labužník a jím "doma co mám a v cizině co mi dají"...

0 0
možnosti

Rico

21. 10. 2009 17:24
Re: Tu odpornou sladkou "housku"

Dejte si, tedy, promiňte, jinak: OKUSTE příležitostně onu "sladkou housku", zkuste to! - se špekáčkem!

Nebo si do ní vložte smažák! Jste-li vegetariań - bramborák! Další výhdou Vámi předsudečně odmítané tzv. "sladké housky" je její nasákavost. Přepálený olej či přepálené vapřové sádlo či olej rostlinný vám se vcucne cobyusmrk!

0 0
možnosti

Delam Sikozy

16. 9. 2009 12:07
Nad každý hamburger vynikne poctivá česká připálená klobása

ze stánku od ukrajinské prodavačky. S chlebem místo sladké žemle a s hořčicí. Lze dochutit křenem a nakládaným znojemským okurkem.

0 0
možnosti

lomihnát

20. 9. 2009 11:11
Re: mysli si, co chceš.

Pokud jde o hamburgry (neplést s normálním jídlem), tak u mě vítězí tzv. česká sekaná, teplá, ve slané, neopékané housce, vylepšená podle chuti hořčicí, popř. cibulí. I když, někteří packalové zprzní i to.

Samozřejmě, uznávám, že říkat tomu hamburgr je možná trochu mimo. :-)

0 0
možnosti

Delam Sikozy

16. 9. 2009 12:01
V tomhle světě hamburgrů,

jůtru jůtru jůtrutrů

pravdu má jenom bouchačkááá....

:-)

0 0
možnosti

Rico

21. 10. 2009 17:27
Re: V tomhle světě hamburgrů STREJDA DCERU MRD – TETA SMRT.

Jste můj člověk!

0 0
možnosti

Trm

15. 9. 2009 2:32
bezte s tim nekam

Za 3 roky v USA jsem ten shit nevzal do pusy. Staci, kdyz jdu kolem Burger Kinga, Wendy's nebo podobnych podradnych hromadnych jidelen pro socky a citim ten smrad, co se tam line z kuchyne, tak mem naprosto po chuti. Hnusnym cedarem a platkem salatu se to fakt nezachrani. Navic ty jejich priserny sladky housky, to je dobry akorat tak na vyplach zaludku.

0 0
možnosti

Trm

15. 9. 2009 2:33
Re: bezte s tim nekam

Neni nad smazeny tvargle.

0 0
možnosti