Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nikdy jsem nechtěl stát v řadě, říká Zdeněk Pohlreich

Měl jsem vždycky potřebu vyniknout, jenže když jsem žil tady, držel jsem hubu a krok. Ale časem jsem měl toho všeho po krk. Tak jsem na jaře 1989 emigroval do Austrálie, říká šéfkuchař a průvodce pořadem Ano, šéfe, Zdeněk Pohlreich (52).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tonin Appel

26. 11. 2009 11:09
Sprostý lid považoval šlechta všechny bez rodokmenu

Zdeńku a mám li hodnot Tebe,tak nejsem hoden,neb jsme pracoval pouze více jak deset let ve Vídni a vzhledem k Tvím znalostem a praxi v cizině se skláním s úctou před Tvíma dovednostma a máš velmi příkladné slova tak jak se hovoří v kuchyních a není to sprosté a vulgární jak si lidi myslí,ale jeto úleva nedusit v sobě,ale na pánvičce ,zkus používat používat slovo Ukřižovat ,neb zabíjet se jeví lidem vulgární,ač sledují na televizi nova seriály Jatka Las Wegas a řezníci z Los Angels ,kde brutálně porcují a zjišťují detajly a příčina je stejná kapitalismus USA bez lidské Tváře s nahlazenou slušností snobské společnosti ,kdy na jatky vydávají miliny a na zdravé lidi nevydávaj nic,neb tam nemají zdravotní pojištění všeobecně platné,tak liid umírají i na zlomenou nohu při uklouznutí u Mec Donalda v Kuchyni vykrvácí mkdyž musí zaplatit sumu chamtivím lékařům z NEW Yorku .Tolik sděluji společnosti,které vadí humor kuchaře Zdeňka Polreicha v An šéfe.

0 0
možnosti

karolina

28. 11. 2009 15:00
Re: Sprostý lid považoval šlechta všechny bez rodokmenu

Bože chlapče,ty strašné hrubky jsou napsány schválně???

0 0
možnosti

Tonin Appel

26. 11. 2009 10:59
Školní kuchyně a Terezín,Inide

Zdeňku Slováci by měli znat jak se píše Pohlreich,když židi v Terezíně skvělí Fedor Gál dostal dort z zbytků chleba a povidli zdobený ,Heslo Arbeit macht Frei by se nemělo uplatňovat a lidi jdoucí do restaurace mají mít čas,neb kuchař je člověk .

Školství Praha šest se Zatáčkami ukazuje,žeby je měli poslat do Indie i s rozmazlenými dětmi ,aby poznali hlad,řízky nevařit vůbec a kilo rajčat stijí dvacet kč ,olej z pokrutin 65 kč a parmezán není nutný ,čeští zemědělci vylévají mléko do pole ,neb nejsou v blízkosti výrobny sýrů,bramborová kaše z odrůdy agata je skvělá a světlá,učitelé přírodopisu asi nejsou na Praze šest a neznaji odrůdy brambor ,ale zatáčka kyne cestami do Londýna nato škol amá i na kuchyn za miliomn aniž by vařili pro seniory o víkendech ,takové šefkucharky by nemohli ani umývat nádobí,neb na Západě si lidi tykají .

Tonin Appel

0 0
možnosti

Milan

12. 11. 2009 13:15
nová kniha Zdeňka Pohlreicha

první a zatím jedinou recenzi nové knihy Zdeňka Pohlreicha "Bravo, šéfe!" si můžete přečíst tady:

http://www.stalosemi.cz/2009/11/bravo-sefe-aneb-jaka-je-nova-kniha-zdenka-pohlreicha/

0 0
možnosti

Lola

26. 10. 2009 14:39
zloději

Pořad s panem kuchařem se mi líbí a téměř pravidelně ho sledujeme.Ano kradli všichni,téměř,ale kradou stále.A on si myslí,že u něj v podniku se nekrade?

0 0
možnosti

sharka

8. 10. 2009 7:18
všichni kradli....

Tak nějak nevím, ale vždyť krádež je i zavolání si z firemního telefonu - z práce (hovor platí zaměstnavatel) ... když to vezmeme do důsledků...i kancelářské potřeby, jako byl papír,kopírák...tužky...sem tam něco okopírovaného na kopírce...i to se dá posoudit jako krádež.....

0 0
možnosti

Fantuzzi

7. 10. 2009 18:57
vážení....

ten pán i když je asi dobrý kuchař, mi sympatický není, a jeho výroky typu ..."kradli všichni..", už vůbec ne, já klidně mohu říci, že jsem nekradl, ani jsme nebyl u boševiků a ani neemigroval, ale nikdy jsem nebyl ovce a vůbec ne v řadě, jeho bonmoty jsou primitivní, jednoduché a vulgárně zabarvené, chápu, že to asi některé diváky baví, mne odpuzuje už upoutávka na tento pořad, nemá to zkrátka úroveň, obzvláště když jde o etiku a úroveň vaření v restauraci.

0 0
možnosti

Jirka

8. 10. 2009 9:53
Re: Lidi to je síla!!!

Jdi s tím už do zadele, puchejři! Radši přestaňte drancovat krajský pokladny!

0 0
možnosti

Ramon

7. 10. 2009 16:09
datel

datel datlovič datlov

0 0
možnosti

Cizinec Nenasinec

6. 10. 2009 16:33
Maslo na hlave :)))

Pan Phlreich sice dela obrovskou sluzbu porad katastrofalne ceske gastronomie, ale sam taky ma maslo na hlave: i kdyz je pravda ze jsem se v jeho podniku v Tynske vyjimecne dobre najedl a ze jsem opravdu nemel zadnych namytek (coz je pro mne jako velmi narocniho hosta spis vyjimecne nez pravidlo - dokonce bych ho zaradil na prazksky top 20, nebo mozna i top 10), radoby francouzkou cibulacku v jinak sympatickem Imperiale, zavalenou obrovskym mnozstvim uplne  bezchutneho  roztaveneho syru mu proste nikdy neodpustim - pane Pohlreich byla to cista fuserina a mate se stydet, protoze, na rozdil od spouste idiotu kteri lip neumi, vy rozhodne umite :))))

0 0
možnosti

Haista Vittu

26. 10. 2009 14:12
Re: Maslo na hlave :)))

Máš přezdívku Cizinec Nenašinec, ale vůči tvé češtině bych měl určité námitky (námytky podle tvých pravidel), ty hrubky, ta spousta překlepů  jen svědčí o tom, že i kvalita tvé práce musí vypadat podobně. Takový zaměstnanec jako jsi ty, to je opravdu poklad, jen ho vykopat.

0 0
možnosti

Patlasák

6. 10. 2009 14:36
Há ha ha

opravdu zajímávé čtení to tu máte. Za kačera kradl každej, A co se týká dnešní urovně restaurací. ŽÁDNÁ NENÍ. Tedy na Pár restaurací. ZP ma nějaké mouchy ty ma každý. Ale asi z Vás nema nikdo ani desetinu praxe jako on a tudíš bych byl potichu!!!!!  Já jsem vyučeny kuchař Ale vlastně nejsem kuchař pač tady se jen sipou

chemikalie a nevaří se tu. Jsem vlastně chemik :-)

A těším se jak mi tu všichni nadaji i za ten pravopis  :-))))

0 0
možnosti

Haista Vittu

26. 10. 2009 14:23
Re: Há ha ha

Doufám, že snad vaříš lépe než jak píšeš, když do všeho sypeš ty chemikálie.  To je přesně to, o čem Zdeněk Pohlreich ve svém seriálu neustále mluví, vyhoďte ta dochucovadla, to různé Podravky a Velvety, ty instantní omáčky, brambory v sáčku, atd. a vařte  česká jídla, tak jak se kdysi  v Čechách a na Moravě vařívalo (např. podle klasické kuchařky paní Sandtnerové).  A ani to nemusí být ve stylu Magdaleny Rettigové, "...., vezmi půlku medvěda, vraž tam dva tucty vajec a dva funty másla, atd.   

0 0
možnosti