Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Halloweenová dýně je zdrojem neotřelých chutí, tvrdí kuchaři

Nejen symbolem Halloweenu, ale také zdrojem neotřelých chutí se stává dýně, kterou čeští strávníci stále častěji objevují jako zajímavé zpestřením podzimního menu. Hodí se k masům, těstovinám a velmi chutná je jako hustý polévkový krém. Využít se může pro slané i sladké pokrmy a v její přípravě si libují domácí hospodyňky i slavní šéfkuchaři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří

30. 10. 2009 7:50
Ano / ne

Jídla z dýní mám rád, haloween u nás nikoliv.

0 0
možnosti

Luděk

8. 11. 2009 9:45
Re: Ano / ne

Dříve nám horem/spodem vnucovali Dědu Mráze, nyní haloween.

0 0
možnosti

Rico

29. 10. 2009 16:06
NAVŠTIVTE NÁS, NAŠE TYKEV JE KRÁSNÁ DÝNĚ

Co to je zase za blábol: tykev, dýně! Tykvídýní je hafol, každá odrůda chutná, vypadá jinak.

No a pak starým dobrým znalcestylem: „PODLE ZNALCŮ se hodí jako příloha spíše k červeným masům. V Česku se ale dlouho nevědělo co s ní.“ Tak jak? Odkud jsou ti znalci? No to je fuk, nicméně svedou věty jako: „Dýně je produkt, který PATŘÍ K PODZIMU. V kuchyni se s nim dá pracovat velmi tvárně. PATŘÍ K DOBRÝM PODZIMNÍM CHUTÍM…“ Wow.

Další pecka od znalců: „PODLE ZNALCŮ je obsah vydlabané tykve skvělá surovina pro přípravu jednoduchých pokrmů i zajímavých kulinářských specialit.“

 Nebo: „Hodí se k masům, těstovinám a velmi chutná je jako hustý POLÉVKOVÝ KRÉM“, a kousek dál znalec: „Dýni zbožňujeme. Je z ní VÝBORNÁ POLÉVKA…“ Ihned však znalec: „upozornil, že v minulosti se tykev v Česku sice pěstovala, ale lidé obdivovali spíše její rozměry než chuť. Vrchol byl kompot, případně POLÉVKA.“ Nakonec zase znalci: „výborná je PODLE ZNALCŮ jako nádivka do kuřete nebo náplň do palačinek…“

Autor? ČTK. No ještě že Česká Tisková Kancelář.

0 0
možnosti