Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proč někteří knedlíky milují a jiní nenávidí?

Češi nejsou jednotní v názoru, zda je knedlík skvělý, nebo zavrženíhodný. Hanka Michopulu konečně zjistila proč.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Orr

22. 11. 2009 1:53
Knedliky

. Ziji 50 let v Kanada a mival jsem rad knedliky nez jsem ochutnal ceske

  brambory ktere jsou lepsi nez Idaho Premium nebo Yukon Gold.....

  tudiz je blbosti jist knedliky!!!!!!!!!!!!!!!! Period.

0 0
možnosti

pvita

16. 11. 2009 16:07
Pestrost priloh

Knedlik neni spatny ani dobry. Knedlik je priloha. Pokud budu jist kazdy den jenom knedlik (halo Cechy) nebo jenom brambory (halo Moravo), tak je drive ci pozdeji budu nesnaset. Pestrost a variace priloh je pro mne vic, jak nesmyslny boj za knedlikem. Knedlik, jiste. Brambory? Jiste. Ruzne testoviny, salaty, pecivo, polenta, ryze, noky a spätzle. Proc se tomu branit a vyvysovat jednu prilohu nad jinou?

0 0
možnosti

tom

23. 11. 2009 17:10
Re: Pestrost priloh

Má pravdu ten chlapec!!!

0 0
možnosti

Šťoura

16. 11. 2009 11:57
Pokud

si někdo dá knedlík z velkovýrobny,ani se nedivím,že ho odsuzuje.Než se stačí sníst,vsákne do sebe veškerou tekutou součást jídla a pomelu se musí jíst lžící.Pravý domácí knedlík musí obsahovat osmaženou housku a kypřící prášek do pečiva.Žádné kvasnice.Dobrou chuť.

0 0
možnosti

Rejpal

19. 11. 2009 13:38
Re: Pokud

Souhlas.  A když  zbyde, hádáme se o to, kdo si ho dá s vajíčkem. Mňam.

0 0
možnosti

Daniela

16. 11. 2009 11:40
Už z názvu se dá poznat, že knedlík

je ryze české jídlo. Stejně jako Plzeňské pivo.

Jenže jak se dostal do němčiny výraz kneten = hnětat.

Pomlouvační Sudeťáci používají pojem der Knetling pro stejnou krmi jako je knedlík.

Plzeňské pivo vyrobil po prvé mnichovský sládek...

0 0
možnosti

Bobík

18. 11. 2009 9:30
Re:

Prazdroj je už dávno součástí mezinárodního koncernu a vyrábí globální prefabrikovanou břečku. Není nad malé soukromé pivovary.

0 0
možnosti

Antonín

16. 11. 2009 1:02
Knedliky sou naše národní jídlo !

Miluju knedliky a je vostudou každý ženský kerá je neumí !Copak ženský, ale i chlapa ! JÁ knedliky jim celej život a nedám na ně dopustit ! Copak jeto za Čecha kerej neumí knedlika ? Do toho bych nešťouch ani dvoumetrovym klackem.

0 0
možnosti

petr miske

17. 11. 2009 8:40
Re: Knedliky sou naše národní jídlo !

Ja miluju knedliky taky a jsem Holandan! Pripravuju tu pochoutku kasdy tyden.

Cely rodina miluje knedliky krome me zeny, bohuzel.

0 0
možnosti

kontrola_nemocnych

16. 11. 2009 0:59
kez bysme se cpali knedlikama

dneska je to samej salat, podavany firmami jako KFC nebo MDonald. jinak zehrat na to ze zatimco ostani zaostale narody brali co nasli na louce a my meli maso, je fopa prvni kategorie.

0 0
možnosti

Petr

15. 11. 2009 16:13
Jak je to s knedlíky

Když jsou knedlíky tak špqtné, tak proč se jimi cizinci u n ás tak cpou? když sem přijedou. Pracuji v jedné Pražské restauraci a když  se přihrnou nějací skopčáci, ale i jiné druhy lidí, tak je to hned jako první. " Knédl želo vepžó?" Tak ať naše knedlíky nikdo nepomlouvá.

0 0
možnosti

marek

15. 11. 2009 12:52
Jděte makat, snobíci,

a věřte, dáte si knedlíček rádi, až se vám budou dělat boule za ušima. Výrazem "makat" nemyslím sedět v kanceláři.

0 0
možnosti

cb

14. 11. 2009 19:06
Zakusuji syrem

Syr je kaloricka bomba, horsi nez maso.

0 0
možnosti

jan z hor

19. 11. 2009 16:20
Re: Zakusuji syrem

debile vis o to hov*o

0 0
možnosti

dusan

13. 11. 2009 11:14
knedlik bez mouky

Varim casto takzvane karlovarske knedliky.

Housky zmekcene mlekem, vajicka a cersta petrzelka. Promichat a dat do pevne

formy (mam ji doma  ve tvaru babovky) ztlacit, formu uzavrit a varit ve vode.

Hotovy knedlik vyklopit. Hotovy knedlik vypada na stole velmi dekorativne.   

0 0
možnosti

Martin

16. 11. 2009 9:54
Re: knedlik bez mouky

jo, dobrý!

0 0
možnosti