Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Poznejte pravý český knedlík a jeho historii. V zemědělském muzeu

Poznat pravé české knedlíky a poučit se o jejich historii mohou návštěvníci Národního zemědělského muzea v Praze. knedlíku jako fenoménu české a bavorské kuchyně je zde věnována výstava, která začala 12. března a potrvá do 30. května.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R. Hledík

24. 4. 2010 18:48
Asi

knedlíky byly doma v Bavorsku, Slované měli jáhlové, ovesné, a vůbec obilné kaše s medem, nebo masem. Dále pečené, vařené maso hlavně z divoké přírody a opět jako přílohu různě upravené husté kaše s bylinkami.

0 0
možnosti

F. Kusák

23. 4. 2010 16:10
České knedlíky

Myslím, že rakouskou a bavorskou kuchyni znám docela dobře. Nikde jsem ale nenarazil na podobný Knödel, jako je ten český houskový nebo moravský kynutý . Já je sice moc nesmím, ale jsem přesvědčen, že je to vynikající český vynález. A když mi někdo tvrdil, jak jsou ty italské těstoviny vynikájící a zdravé, tak myslím, že ty naše knydlík si v ničem nezadají. A pokud se jí s mírou, pak jsou jistě i zdravé. A neznám lepší specialitu, než jsou knedlíky, a to jak houskové tak bramborové, s vajíčkem a domácím uzeným.  A k tomu kyselá okurka. Mňam!!

0 0
možnosti