Diskuze
Poznejte pravý český knedlík a jeho historii. V zemědělském muzeu
Děkujeme za pochopení.
R. Hledík
Asi
knedlíky byly doma v Bavorsku, Slované měli jáhlové, ovesné, a vůbec obilné kaše s medem, nebo masem. Dále pečené, vařené maso hlavně z divoké přírody a opět jako přílohu různě upravené husté kaše s bylinkami.
F. Kusák
České knedlíky
Myslím, že rakouskou a bavorskou kuchyni znám docela dobře. Nikde jsem ale nenarazil na podobný Knödel, jako je ten český houskový nebo moravský kynutý . Já je sice moc nesmím, ale jsem přesvědčen, že je to vynikající český vynález. A když mi někdo tvrdil, jak jsou ty italské těstoviny vynikájící a zdravé, tak myslím, že ty naše knydlík si v ničem nezadají. A pokud se jí s mírou, pak jsou jistě i zdravé. A neznám lepší specialitu, než jsou knedlíky, a to jak houskové tak bramborové, s vajíčkem a domácím uzeným. A k tomu kyselá okurka. Mňam!!