Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi se přejedli hamburgerů a pizzy. Chtějí svíčkovou v bufetu

Rychlou obsluhu, solidní porce i nízké ceny vyhledávají návštěvníci jídelen veřejného stravování. Navzdory záplavě fast foodů, bister a restaurací je v českém prostředí o tradiční bufety stále značný zájem. Na rozdíl od "řetězcového" typu stravování nabízejí poměrně rozmanitou stravu a zákazníky si získávají zejména cenou. Je jich však prý málo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z. vintr

10. 7. 2010 23:40
Takovému Sochorcovi stačí krvavá tlačenka a po

ní má  hubu červenou a plnou  bolševismu.

0 0
možnosti

V. Vávra

8. 7. 2010 22:35
to snad NE

Neco solidniho by napsat neslo??

0 0
možnosti

J. Šrámek

2. 7. 2010 11:07
Je to vše o reklamě!

Většina lidí cpoucích se v ,,mekáči'' nemá o kuchyni pojem.Navíc si myslí,že s karbenátkem v ruce jsou američtí milionáři,či hvězdy ,,šou'' byznysu.Svíčková je svým způsobem dieta,stačí nešidit omáčku moukou a kořenová zelenina také není luxusní položka.Stejně tak ostatní běžná jídla.Jen ta propagace,ta chybí!Natočte pro televizi šot s populární osobou,jak jí vepřové koleno,přidejte pár ,,misek'' a o pizzu nikdo nezavadí.Nebo položili jste již otázku proč určité množství mouky a vejce,smíchané a uvařené v podobě nudlí(těstovin) je zdravé a stejná surovina v podobě knedlíku je ,,jedovatá''?

0 0
možnosti

J. Kejkrt

2. 7. 2010 11:23
Re: knedlík vs. makaróny

To mi taky přijde zábavné.

Hlavně když to nějaký znalec opentlí větami "lehká středozemní strava" a "těžká česká kuchyně".

0 0
možnosti

J. Kejkrt

2. 7. 2010 10:05
Sladký žemle se sekanou.

To může jíst jenom Američan nebo Ignorant.

Česká sekaná v český housce je zpravidla nesrovnatelně chutnější a stojí asi čtyřikrát míň.

"Zdravá strava" je to asi tak nastejno.

0 0
možnosti

P. Sulc

2. 7. 2010 19:15
Re: Sladký žemle se sekanou.

ignorant jste vy. Zrejme jste nepochopil, ze clovek ma rad to, na cem od malicka vyrusta. Cech na veprovym, Ital treba na chobotnicich. Cech ma rad zitnej chleba, Talian ci Francouz to nevezme do huby. Jste proste ten malej Cechacek, ktery v riti byl a vykal tam videl

0 0
možnosti

M. Komárek

2. 7. 2010 10:04
problém české kuchyně

je především v surovinové, energetické náročnosti a pak také z hlediska nároků na prostory, hygienické normy. Na straně druhé - příjmů - je problém v "předvídatelnosti" cen. Tzn., že cenu za guláš či svíčkovou prostě stanovujete s vědomím, že klienti dobře tuší kde je přijatelná hranice a tím se vám marže značně limituje. Naopak celkem ideální je italská kuchyně pro svoji jednoduchost, z pár univerzálních ingrediencí uděláte třístránkové menu a ceny ještě vystřelíte od oka  ...

Na české kuchyni opravdu nezbohatnete, čeká vás jen poctivá každodenní dřina.

Ale jsem rád, že se začíná zase vracet, i já se k ní vracím :-)

0 0
možnosti

S. Vácha

7. 7. 2010 9:54
Re: problém české kuchyně

Pane Komárek,dobře napsáno.Vím to,měl jsem jídelnu.Co také zabíjí jsou podnájmy a hygienické normy.To je příšerné....

0 0
možnosti

F. Kusák

2. 7. 2010 9:56
České jídelny.

No ano to byl pojem. A hlavně masny s jídelnou, kde jsem si dal polévku nebo zabíjačkový guláš. Zda to mělo úroveň, to už si moc nepamatuji, ale v těch dvaceti to chutnalo náramně. Myslím, že by se měl ten fenomen český jídelen znovu obnovit. Musí to však mít trochu úroveň srovnatelnou s některými dobrými franchisingovými řetězci. Vadí mně totiž, když majitel, ve snaze ušetřit pár korun, zaměstná velmi nekvalití perzonál, pak je lepší jít na kuřecí stehno do KFC nebo si koupit jen křupavou housku.

0 0
možnosti

A. Reček

2. 7. 2010 8:08
To jim došlo teprve teď?

U nás pořád se držíme toho co uměly naše maminy a babiny.

0 0
možnosti