Diskuze
Které zmrzliny jsou nejlepší? A na co si dát při výběru pozor?
Děkujeme za pochopení.
J. Cerny
Nejlepsi zmrzlina?
Zdaleka nejlepsi zmrzlina je ta, co si udelate doma. Ovsem za predpokladu, ze mate "zmrzlinovou masinku" - a ta nemusi byt vubec draha - da se koupit uz za 1500 Kc! Da se v ni udelat i softeis , je to jen otazka Rp. Domaci zmrzliny jsou sice lepsi, ale jednu nevyhodu maji: jsou poctive a tudiz povetsinou "kaloricke bomby" - hodne slehacky, zloutky, cukr, plnotucne mleko. Na druhe strane u ovocnych zmrzlin mate az 50% ovoce, ktere si sami vypestujete a natrhate. A vse je bez dalsich aditivu jako barviva, stabilisatory, antioxidanty, umele aroma, emulgatory, povrchove aktivni latky atd..... A to vse u Vasi domaci zmzliny chybi. proc se tyto aditivy vlastne pridavaji? Aby se zlevnila vyroba (mene az vubec zadne ovoce), aby se prodlouzila skladovatelnost (ta ma take vliv na cenu), aby se do zmzliny naslehalo co nejvice vzduchu (aby jste opticky kupovali velky kus zmrzliny) a aby se mohli ve vyrobe pouzit levnejsi suroviny, nahrazky (napr. rostlinne tuky) zkratka aby produkt byl vsestrane osizen a vyrobce maximalizoval zisk. Jestli to pak nekomu chutna, nebo to je zdrave, to uz je vedlejsi - to nikoho nezajima.....
Tak dobrou chut!