Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Poděkování dobrým hostům. Co mají umět?

Nedávno jsem narazil na časopis pražských restauratérů, který měl úžasné jméno: Hostimil. Vycházel celých sedmdesát let – až do poloviny minulého století.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J. Stejskal

15. 8. 2011 2:11
Ano, to je pěkné.

(Skoro) všechna tahle doporučení by měla být samozřejmá pro všechny hosty.

A teď to uděláme v obráceném gardu! Ale ne, to by se sem nevešlo.... A stejně by to (skoro) nikdo nedodržel.

0 0
možnosti
MD

M. Dvořák

15. 8. 2011 6:14
Re: Ano, to je pěkné.

Ale inu proč ne, třeba to autora článku samého inspiruje. Tak třeba věc, která mi vadí snad více, než čekat, až si mě po příchodu všimne obsluha - je čekat, když už je vše dojezeno a dopito na to, až si mě/nás opět někdo všimne, neboť je jasné, že chceme platit. Nakolik je to chyba v systému a nakolik účel - netuším, každopádně obsluha by měla být s to rozpoznat, zda jsem si šel k večeru do restaurace odpočinout a nespěchám anebo kdy v čase oběda jsem například přišel z práce a každá minuta je pro mě důležitá. Tato proluka mezi dojezením a placením mě dokáže odradit od příští návštěvy.

0 0
možnosti