Diskuze
Vídeňská klasika: řízek původně z Milána
Klasický vídeňský řízek ve skutečnosti pochází z Milána, k dokonalosti jej ale dovedli až naši jižní sousedé. Je ze speciálně naříznuté telecí kýty a smaží se na přepuštěném másle. Tenoučký telecí řízek přes půl talíře dnes považujeme za jedno z poznávacích znamení vídeňské kuchyně – pod názvem Wiener Schnitzel se na jídelních lístcích objevuje už od dob c.k. monarchie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
J. MVDr. Čížek
8. 2. 2012 13:15
Maršál Radecký
Když v článku vzpomněli maršála Jana Josefa Václava hraběte Radeckého z Radče, zajímalo by mne, kdy bude na Malostranském náměstí obnoven jeho pomník. Pomník nejvýznamnějšího českého vojevůdce, který neprohrál žádnou bitvu.
0
0
možnosti
P. Šraier
8. 2. 2012 10:51
Salát
Ovšem k echt vídeňskému řízku je lepší echt vídeňský bramborový salát, nikoli ten s majonézou jako ke kaprovi... Stačí zagůglovat po rakouských / německých webech (wiener Kartoffelsalat...) Pak vás po obědě nepostihne bezvědomí...;-)
0
0
možnosti
J. MVDr. Čížek
8. 2. 2012 13:10
Re: Salát
Před chvílí jsem se pokusil zadat wiener Kartoffelsalat na Seznamu a vyjel mi recept i zde a v češtině!
0
0
možnosti