Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Telecí: křehké a dietní. Jak ho dělá Roman Paulus?

Telecí maso pomalu mizelo z pultů českých řeznictví i z našich talířů, v posledních letech ale zažívá renesanci. Naštěstí. Je to totiž „nejmíň kontroverzní maso vůbec“, říká Roman Paulus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Muller

14. 5. 2012 22:35
Telecí

Pokud se dá nazvat odstředěné mléko mateřským tak snad ano.  Ale už před 40 lety se  do teletníku  vozily konve s mlékem.  Nesmělo se krmit zeleným, a  když bylo tele velké jako kráva, stále to bylo telecí.

0 0
možnosti

J. Koťátková

13. 5. 2012 10:27
zabíjet malá telátka

musí být super práce!

0 0
možnosti

J. Koťátková

13. 5. 2012 10:26
Nejmíň kontroverzní?

a co matky telat? FUJ!

0 0
možnosti

P. Sulc

11. 5. 2012 1:38
V Italii maji k telecimu rybi omacku?

A mohl by pan sefkuchar, kterykoliv popsat tu dnesni vyrobu rybi omacky?  Ve starem Rime se totiz delala jednoduchym zpusobem. Mrtve, uz dale nezpracovane ryby se nacpaly do amfory, sem tam nejaka ta bylinka, ted se to ucpalo, zalilo voskem a postavilo na slunce. Za par mesicu se vznikla tekutina precedila, nalila do flasek a bohati mestane si strejchli. A  tak by me zajimalo, jestli se stale dodrzuje tato kvalitni, jednoducha a starodavne receptura. Pani kuchari, mate slovo.

0 0
možnosti

D. Pandrhola

11. 5. 2012 1:49
Re: V Italii maji k telecimu rybi omacku?

polaci to delaji,asi ne v amfore,ale pet let stare mrtve ryby urcene k prodeji ist kein Problem..........  :-)

0 0
možnosti

J. Frgalova

10. 5. 2012 14:09
chtěla bych vidět

zda by si mistr kuchař dokázal takové malé tele zabít sám. Vůbec se domnívám, že by si někteří kuchaři měli zvířata zabíjet sami, ono by je ta vcelku někdy až přehnaně zhovadilá kulinářská touha přešla. Šoupnout na talíř kus mláděte k tomu kus lupení a ejhle jací jsme borci.

0 0
možnosti

J. Feřtková

10. 5. 2012 14:41
Re: chtěla bych vidět

Ono by se našlo víc takových borců, třeba zpracovatelé persiánu apod. :-(

0 0
možnosti