Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Laciné smažené knedlíky pro děti? 'Naprosto šílené'

Smažené plněné knedlíky, bramboráky ze starého chleba či špagety s párky. Recepty, nad kterými zůstává nejen výživovým odborníkům rozum stát. Weby jsou jich plné a matky je bez ostychu servírují nejen sobě, ale i svým dětem. A ještě si pochvalují, jak se dobře a levně najedly.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

N. Hájková

23. 6. 2012 19:34
Já bych tak....

Já bych tak moc kritická nebyla. Lidi nemají peníze a ty řeči odborníků......Ty jsou nanic. Ten kdo má hluboko do kapsy si nějak pomoci zkrátka musí.

0 0
možnosti

F. Vítek

21. 6. 2012 9:38
Bramborové penízky

Můj nebožtík táta mne už jako dítě naučil jídlo, které jedli za války - neloupané brambory nařezané na cca 0,5 cm kolečka a prudce osmažené na pánvi tak, aby měly zlatavou kůrčičku. Jí se to posolené. Jako dítě jsem to jídlo miloval a naše děti je milují také bez ohledu na zdravost či nezdravost. A obézní není v naší rodině nikdo.

0 0
možnosti

J. Frgalova

21. 6. 2012 12:28
Re: Bramborové penízky

my jedli něco podobného, ale bramborová kolečka se peklo v troubě až měla růžovou kůrčičku vysypala do mísy vydatně posypala utřeným česnekem a osolila.

Z mísy jsme si brali všichni zároveň, pěkně pospolu :-) a usmívali se jeden na druhého. K tomu studené mléko. ....jím to dodnes, naprostá delikatesa.

0 0
možnosti

J. Fleiszner

18. 6. 2012 1:36
3 dni a co pak?

Zbytky jídla by měli lidi vyhazovat a místo knedlíků si zajet 50km na nejbližší bio-farmu pro kvalitní roštěnou z mladého býka za 500Kč/kg. Kupovat jen kvalitní zeleninu bez pesticidů a jiné chemie a to opět na nejblížší bio-farmě. Zeleninu je třeba na bio-farmu jezdit kupovat každý den, aby byla čerstvá a nechat jí jednou za týden zkontrolovat ve výzkumném ústavu jestli neobsahuje nějakou chemii nebo plísně. Pít by měl člověk jen čistou vodu. Nejlépe denně dováženou z horské studánky. Kontrola na hygienické stanici je nutná!

Výživový poradce bude spokojený a vy taky. Tedy jen první 3 dni než vám dojdou peníze.

0 0
možnosti

N. Hájková

23. 6. 2012 19:35
Re: 3 dni a co pak?

Přesně tak......

0 0
možnosti

P. Jirka

17. 6. 2012 20:42
Fuj, je mi zle...

Češi jedí příšerné věci a nejhorší na tom je skutečnost, že jim to často i chutná.... Pak se nedivte, že je půlka národa obézní.

0 0
možnosti

R. Langer

18. 6. 2012 10:15
Re: Fuj, je mi zle...

To zní, jako byste záviděla, že se někdo umí dobře najíst... ;-)

0 0
možnosti

P. Fiala

17. 6. 2012 9:25
Jezme střídmě, se zeleninou a hýbejme zadkem

Vzkaz pro rodiny s podprůměrnými příjmy: žijme jak zmiňuje paní Ž. Halabudová, v příspěvku níže. Máme zažity návyky neplýtvat. To se bude hodit, až dojde k nějakým "katastrofám" válečným nebo přírodním.

0 0
možnosti

Z. Kulhánková

17. 6. 2012 6:58
Mně na tom nejvíc vadí ten kečup

0 0
možnosti

J. Alexa

18. 6. 2012 11:49
Re: Mně na tom nejvíc vadí ten kečup

Mně také. Nevím, co je to za blbý zvyk, do všeho cpát kečup (i ke klobáse mi ho nabízejí!).

0 0
možnosti

M. Komárek

16. 6. 2012 20:30
"kvalita potravin se horší"

tak to je naprosto nepravdivé hodnocení. Je to jinak. Současné potraviny jsou z hlediska kvality v široké škále. Já si pamatuju, co jedli rodiče, pamatuju ty šílené uzeniny, hnusné párky, nejvyšší kvalitou byl gothaj, ten se dnes dává skoro psům. Dnes se dají koupit potraviny v kvalitě, o jaké se nesnilo ani krajským tajemníkům KSČ a na které jsme jen mlsně koukali v západních filmech. Na druhou stranu se dají v různých Lidlech koupit totální nepoživatelné hnusy, které jsou na úrovni i pod úrovní potravin reálného socíku. Má rodina má v těchto obchodech zakázáno nakupovat.

O výrazném zlepšení kvality potravin hovoří i výrazné prodloužení lidského života v ČR.  Kvalita potravin je sice jen jedním z faktorů, ale také jedním z klíčových.

0 0
možnosti

H. Štěpánová

18. 6. 2012 10:26
Re: "kvalita potravin se horší"

Jak říkáte, potraviny existují v široké škále, takže "hnusy" i jídlo kvalitní můžete koupit téměř všude. Právě ve zmiňovaném

Lidlu mají například dobré sýry a výbornou šunku s více jak 80% masa!

Přijde mi však smutné, že vůbec nějaká škála musí existovat a že si prostě nemůžeme vybírat jen z dobrých potravin. Hlavní problém vidím v tom, že většina Čechů na jídle šetří. Výrobci

jsou potom nuceni prodávat levné produkty a snižovat náklady. Je tedy jasné, že

úroveň mnohých výrobků půjde dolů.

0 0
možnosti

M. Heisler

15. 6. 2012 15:45
Co je špatně?

Ano, celé jídlo je nevhodné, protože je smažené a obsahuje uzeninu. Je zajímavé, že nadávají na recept a ne na suroviny. Ona je to vlastně alternativa ke knedlíkům s vajíčkem (jen místo krájení na kostičky a míchání na pánvi ty stejné suroviny smažím ). Dokonce je tam i méně vajíčka než v knedlíkách s vajíčkem (-; A smažení je rychlejší než opékání (-;

0 0
možnosti

P. Balcar

23. 6. 2012 9:45
Surovina je základ

Knedle, kečup, měkký salám, eidam 30%, vajíčko, strouhánka, olej ... z toho by delikatesu nevytvořil ani Kaprfíííld

0 0
možnosti

P. Nedočkal

15. 6. 2012 14:44
smysl článku

Mám silný pocit, že většina lidí vůbec nepochopila smysl článku, ale chytají se pouze detailů. Smyslem článku není říci, že vařit ze zbytků je špatné (pokud nejsou ovšem zbytky plesnivé apod.). Smyslem je upozornit na to, jaké výtvory jsou někteří schopni ze zbytků vytvořit. Přijde mi to, jako za každou cenu z toho něco "uvařit", ale hlavně to nevyhodit. Některé příspěvky pouze potvrzují to, co je už dlouho známé - jsme národ prasat, co je schopný zkonzumovat vše, hlavně ať to moc nestojí. V článku popsaný recept na knedlík bych nepřál ani svému největšímu nepříteli....

0 0
možnosti

J. Alexa

18. 6. 2012 11:54
Re: smysl článku

Tak sem s tím receptem na zprocování zbylých knedlíků! ? Aha, hlavně vyhodit. Válku na Vás, jak říkala moje babička.... 

0 0
možnosti

P. Sulc

15. 6. 2012 2:00
Hloupa autorka zvani.

Co to je Zbytky ? Neco co se vcerz nesnedlo. Triclenz rodina nesezere na posezeni celou husu, takze ma zbytky. Co to jsou "drubky'' ? Take zbytky, ne, ale ty se nevyhaxzujou. Z co kdyz zbydou knedliky? Tak se udelaji sz vajickem, alespon poslednich sto let.. A proc se dava houska do knedliku? Proste zbyla a byla skoda ji vyhodit.A tak se tam bez dalsiho premejsleni dava. Jestli nekdo tvrdi ze ma nejakou funkci, tak keca, udelejte si pro jednou kynuty knedlik bex housky a vyjde to nastejno.Ty obalene, osmazene knedle nemusi byt spatne, ale ja bych si k nim udelal spise koprovku ci vajicko.A kdyz zbyde bramborova kase, zase "zbytek'', redaktorko, tak pridam vejce mouku a uz budou bud bramborove placky ci knedliky, mozna i noky.Rekl bych, ze IQ dnesnich redakr\toru je zarazejici

0 0
možnosti

M. Middler

15. 6. 2012 7:05
Re: Hloupa autorka zvani.

Uvědomte si prosím, co se píše v tom "receptu"!!! Vtipný je ten "dietní" salám, kdy to pak celé necháte smáčet na pánvi v oleji :)... Ostatní suroviny jsou stejně šílené a pro tzv. "děti" naprosto nevyhovující - to už raději ten McDonald, tam je alespoň pravé maso...

0 0
možnosti