Diskuze
Dáte si stout, nebo bock? Jak se vyznat v pivech
V českých zemích v současné době vévodí trhu spodně kvašená piva neboli ležáky. Ve středověku tu ovšem vládla spontánně kvašená piva, která později vystřídala piva svrchně kvašená. Vítězství ležáků přineslo až zprůmyslnění výroby v 19. století. Řada druhů, které zavádí produkce minipivovarů, u nás tedy byla před více než 200 lety zcela běžná, třeba piva z pšeničného sladu zde byla stejně obvyklá jako ze sladu ječného. Co se skrývá pod názvy pivních druhů, která si dnes své místo u spotřebitele teprve hledají?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
PS
P. Sulc
25. 7. 2012 4:22
Bylo by fajn, kdyby nekdo vysvetli
co je vrchem a co spodem kvasene pivo
0
0
možnosti