Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vzpoura pekařů proti mraženým chlebům: Zabraňme mcdonaldizaci

Pokud budou do Česka masivně proudit mražené polotovary ze zahraničí, budou se zavírat pekárny a český chleba možná zmizí z pultů, míní předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů Jaromír Dřízal. Nová vyhláška, podle které musí prodejci označovat dopečené výrobky, naučí podle něj zákazníky více přemýšlet. Na její zhodnocení je však příliš brzy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Jirka

11. 8. 2012 20:15
České pekárenské výrobky?

Myslí tím někdo hnusy typu Penam? To je teda fakt vizitka. To fakt raději zmražený dopékaný polotovar....

0 0
možnosti

P. Hlosta

11. 8. 2012 6:33
Nejen že zničiliy řetězce malé pekárny, ...

...zničily a dále ničí typickou českou gastronomii a dokonce už kompletně výrobu v Česku!

0 0
možnosti

I. Lyčka

6. 8. 2012 8:30
Neříkám, že nedám přednost čerstvému pečivu,

ale co brání našim pekařům taky začít vyrábět zmrazené polotovary?

0 0
možnosti

P. Balcar

7. 8. 2012 8:28
Nekupovat

nic jiného

0 0
možnosti

M. Charouz

4. 8. 2012 6:59
Nic proti, ale .....

.... ta dlouhodobá mediální masáž o upřednostňování českých potravin mě skutečně dojímá. To jako jakých? Otřesně měkého chleba, který je druhý den na vyhození,? Nebo hnusných uzenin nacpaných drůbežím separátem a kůžemi ........ ?

0 0
možnosti

P. Balcar

7. 8. 2012 8:33
vybírat

po letech jsem v místě bydliště odladil zdroje, kde se dá nakupovat - pečivo čerstvé kynuté kváskem, uzeniny v bezlepkové kvalitě, akorát se zeleninou jsou problémy - chybí tu trh a zelináři prodávají co zrovna mají velkosklady, samoobsluhy nemají obrátku a Lídl bývá hodnocen ve spotřebitelských testech ne zrovna dobře.

0 0
možnosti

P. Balcar

4. 8. 2012 0:31
lokální nákup

ani nepamatuji, kdy jsem kromě balenáho toustového, kupoval v supermarketu chleba. třeba už jenom proto, že nenabízí 1/4 a 1/2 jsou zabalené zalepené a gumovito-houbovité.

Lokální samoobsluha nabízí čerstvé kmínové chleby označené podle pekárny - Zábrdovický, Bošovský, Bílovický, Věchnovský (a Kmínový obyč.) o 15 minut chůze dál potom Vyškovský, Královský a z Veverské Bítýšky celý sortiment. Tohle žádný supermarket nenabídne.

0 0
možnosti

P. Bárta 150

3. 8. 2012 16:54
Je to lobismus

Na předpečém pečivu není nic nekvalitního, původně se jedná o belgický systém, najdeme ho v celé západní Evropě, stejně tak najdeme  pečivo čerstvé.  A vůbec nechápu ten humbuk kolem toho. Respektive chápu dobře o co komu jde. V Kauflandech, například,  je tohle pečivo dávno odděleno i regálově, firemní pekárna Kauflandu má svoje regály, kam ukládá tenhle typ pečiva a dovozené pečivo z místních pekáren (takzvaně čerstvé) taky svoje regály.. Bohužel tohle pečivo, tazvaně čerstvé, ničím nevyniká, možná odpoledne ještě větší ohebností, zatímco rozmrazené a upečéné pečivo je často odpoledne ještě teplé.  Vidím v tom jen reakci na cenovou politiku hypermarketů, které díky odběru obrovských objemů předpečeného pečiva mají dobré ceny, zatímco místní pekaři si představovali rohlík za 3 Kč a ono to nejde. Takže soudruzi z pekáren , nejprve změňte gumáky za křupáky a přestaňte s požadavky na regulaci trhu ! Pak to prodáte za víc a půjde to samo.

0 0
možnosti

J. Kadeřábek

5. 8. 2012 17:39
Re: Je to lobismus

U tzv. čerstvého pečiva je třeba rozlišovat velkovýrobu z United Bakeries a od Babiše a malovýrobu. Parodie na chleba je z těch prvních. Typicky v Kauflandu bledá nedopečená Šumava již od 23 kč. Zboží z malých pekáren je bohužel k mání jen lokálně a tak dominují předpeky. Jsou teplé a křupavé, za pár hodin hužva a za tři dny nejedlé. Čerstvý chleba vždy vydržel týden.

0 0
možnosti

L. Nguyen 084

3. 8. 2012 15:45
Malé a šikovné pekařství a řeznictví

jsme si zlikvidovali dle motta  ´´ hlavně levně´´ , své udělalo i EU. Dobrou chut.

0 0
možnosti

J. Feřtková

7. 8. 2012 8:43
Re: Malé a šikovné pekařství a řeznictví

S první částí věty lze souhlasit. A jak EU přispěla k zániku malých živností?

0 0
možnosti

J. Kotalík

3. 8. 2012 15:08
Nikdo tu nezmínil...

...cenu. Důvod chování velkých obchodů není ten, že by byli líní, neschopní nebo že by nás chtěli zničit hnusem.

To pečivo je prostě jenom levnější. Jak se říká v tom článku. Tady z nějakého záhadného důvodu přijde lidem, že přežrat se humusu je výhodnější, než sníst méně něčeho lepšího.

A je to bohužel vidět úplně všude. Lidi například vaří ze salámu a sýra a považují to za levné jídlo. Jak k téhle krávovině vůbec přišli?

0 0
možnosti

M. Komárek

3. 8. 2012 22:46
je to přesně tak

děláme si to sami, ale je tuze příjemné číst v novinách, že viníkem je někdo jiný, ideálně bohatá nadnárodní korporace ...

0 0
možnosti

F. Skupík

3. 8. 2012 12:10
Naco něco vyrábět

..když to můžeme dovést.Že?

0 0
možnosti

F. Skupík

3. 8. 2012 12:26
Re: Naco něco vyrábět

Dají člověkovi sežtat veškeré sračky a pak řeknou, že lidé se budou dožívat vysokého věku!!!!CHA CHA!Tak max.ročníky 20-30-40.Ti mladší nikoli.Tam už se dožijou důchodu(66-73)let,jen jedinci.

0 0
možnosti

P. Horych

3. 8. 2012 12:04
To je zajimavé

že ve státech např, jako je Rakousko, Španělsko ... je pečivo chutné, vydrží ale v Česku nevydrží a nedá se jíst

0 0
možnosti