Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kopeček ústřicové nebo wasabi? Zmrzlináři často experimentují

Sníh či led ochucený medem znali už staří Egypťané, k dokonalosti ale dotáhli gelato Italové. Trendem dnešních zmrzlinářů je hledat nové příchutě. Někdy jakoby v duchu „čím divnější, tím lepší“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z. Kulhánková

28. 9. 2012 20:16
Ta "zmrzlina na bázi vody" je sorbet,

který má v kulinářství nezastupitelnou funkci. Povzbuzuje trávení a podává se mezi rybím a masitým chodem, aby se očistily chuťové buňky.

Zmrzliny s netradičními příchutěmi nejsou nic nového, už před 20 lety jsem v sanfranciské restauraci Stinky Rose, kde se všechno připravuje s česnekem, ochutnala zmrzlinu česnekovou, a byla skvělá. Wasabi zmrzlinu jsem zatím nikde neviděla, ale japonské restaurace běžně nabízejí zajímavě chutnající zmrzlinu se zeleným čajem. Ten váš obrázek wasabi zmrzliny je jí podezřele podobný.

0 0
možnosti