Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kde sehnat nejlepší panenku? Šéfkuchaři radí, kam chodí do řeznictví

Řeznictví, kde najdete jen čerstvé a kvalitní maso od místních dodavatelů. Pekařství s poctivým kváskovým chlebem a ještě teplými rohlíky nebo cukrárna, ve které používají pravé máslo a při přípravě kávy si s vámi ještě popovídají. I takové podniky v Česku jsou. Server Lidovky.cz oslovil přední šéfkuchaře a restauratéry, kteří prozradili svoje tipy na malé podnikatele v Česku, ke kterým se rozhodně vyplatí zajít. V prvním dílu seriálu se můžete podívat na tipy na řeznictví.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

8. 1. 2013 13:29
Nejen Prahou živ jest člověk

Já jsem jezdil pro maso k panu Unzeitigovi z Olšan. Vyrábí i vynikající uzeniny, jitrnice, jelítka a tlačenku. K mé velké radosti expandoval i do Šumperka, takže nemusím cestovat. Můj syn zase nakupuje v Újezdci u Přerova. Bohužel si nepamatuji jméno majitele řeznictví, ale jeho výrobky jsou úžasné. Párek beze stopy mouky, jen z masa vyrobený, toť mana nebeská.

0 0
možnosti

6. 1. 2013 17:30
Smrsklá republika

Lidovkám se republika nějak podezřele smrskává na Prahu. Víte vůbec, milí redaktoři, že za přeškrtlou cedulí "Hlavní město Praha" neleží neprostupné hvozdy plné medvědů, vlků a necivilizovaných, do kožešin se odívajících barbarů?

0 0
možnosti

9. 1. 2013 11:03
Re: Smrsklá republika

Jestli to nebude tím, že vyhlášení kuchaři, kterých se ptali, mají podniky v Praze...

0 0
možnosti

4. 1. 2013 20:23
Jo panečku svíčková, nejen chutná.

Vím, že se to nehodí příliš, ale kapánek si vyliji srdce. Roky jsem nevařil, ale teď jako

neprdůch (neprac. důchodce, kdyby něco/ jsem přišel tomu na chuť. Než dát za oběd na S. 4 eura, to si radši něco uvařím sám, nebo manželka. Ale: v 50-tých letech  jsme mívali pravou svíčkovou řekněme, jedenkrát za 4- 5 týdnů. Stála 30 korun, máma mě posílal ji koupit. A ejhle, nepřešlo ani 65 let, svíčkovou jsem neměl ani nepamatuji. Na Slovensku stojí kolem 20- 25 E, takže je tak jak ten pověstní hrozen vína, visíci nad liškou, která na něj nedosáhne. Konstatuje, ať si visí, stejně je kyselé. No ale jistě jednou za čas by to šlo. A milou spomínku mám na jednu restauraci poblíž Divadla na Vinohradech, celkem obyčejnou, ale měli svíčkovou na smetaně s brusinkami. Dodnes si její lahodnou chuř pamatuji.

0 0
možnosti

4. 1. 2013 17:20
Cesta za masem

O Kšánových vím, ale co mám dělat, když bydlím 250 km daleko? Nešly by nějaké tipy taky mimo Prahu?

0 0
možnosti

3. 1. 2013 17:45
O Kšánových na Patočkový mi ani nemluvte!

Prvně jsem tam zašel na doporučení, že tam maj výborný ocásky s pořádnou flákotou masa.

Šel jsem si pro dva kousky a ťuťuťu, ňuňuňu, nechal tam 17 stovek, byl jsem jak v Jiříkově vidění. Masíčko i uzeniny jedna báseň, paštičky jakbysmet, o obsluze nemluvě.

Kéž by to tak bylo všude...

0 0
možnosti

S. Vor

3. 1. 2013 17:44
Originální panenku lze s úspěchem imitovat z jiných partií

Za takovej kg proužek masa by se většině žen,které ještě umí vařit asi protočily panenky.

0 0
možnosti

5. 1. 2013 11:30
Re: Originální panenku lze s úspěchem imitovat z jiných partií

Imitovat ano, o úspěchu si dovolím pochybovat.

0 0
možnosti