Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Tipy šéfkuchařů: kam pro kváskový chléb a nejlepší koláče?

Kdo by čekal, že se poctivá pekařství jednou stanou téměř vzácností? Lidé si mezi sebou vyměňují tipy na malé podniky, kde nenarazíte na rozpékané housky, gumové rohlíky a balený chleba plný éček. Server Lidovky.cz proto v dalším dílu seriálu oslovil známé šéfkuchaře a gastronomické odborníky, aby se podělili o svoje rady, kam zajít, když chcete čerstvé, poctivé a kvalitní pečivo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

18. 1. 2013 5:49
Kupte si radši domácí pekárnu

V domácí pekárně se dá péct chleba, který je výrazně nejlepší mezi všemi prodávanými. Jen je třeba si najít tu správnou recepturu z velké nabídky směsí. Pekárna není drahá a nejen chleba v ní jde upéct. Jinak běžně dostupný chléb z velkopekáren, to je o třídu horší, než cokoliv doma upečete. Kdo si našel nějakou pekárnu, kde je chléb pouze na kvásku, mouce vodě, soli a kmínu, ten má vystaráno. Je ovšem pravda, že zkušení pekaři jsou na vymření. Dorost je vzhledem k velmi nízkým platům rekrutovaný z trosek existence a namnoze chleba nejen že nepeče člověk z oboru, ale peče ho nějaká feťácká troska.

0 0
možnosti

17. 1. 2013 18:08
Ano ano

Hořovické pečivo je skutečně, alespoň pro mě nejlepší, i když ty rohlíky už dávno nejsou, co bejvaly.

0 0
možnosti

17. 1. 2013 15:13
nejlepší chleba jako od babičky

pekařství u Horáků, Moravský kras - Rudice. a taky dobré plněné loupáčky.

0 0
možnosti

17. 1. 2013 11:53
Zkuste to i mimo Praha

Doporučuji chléb z pekárny v Borové u Poličky. Je chutný a vydrží.

0 0
možnosti