Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chytáky na jídelním lístku. Jak se neztrapnit v restauraci?

Představte si, že přijdete do restaurace a obsluha vám k večeři doporučí filírovaná kachní prsa s gratinovanou zeleninou a pošírovanými knedlíčky. Jako zákusek vychválí soufflé s klevelou a na závěr večera přinese digestiv. Jsou pro vás gastronomické výrazy španělskou vesnicí a stydíte se, když se máte zeptat číšníka? Server Lidovky.cz přináší první díl seriálu o překážkách, které vás čekají v restauracích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

5. 3. 2013 7:35
Taky

Hlavne sidat pozor na prepasirovani a chci se zeptat...muzete se zeptat cisnika kam chodil do skoly?......

0 0
možnosti
JV

2. 3. 2013 14:40
Velmi pozorně..

jsem si to přečetl, abych se neztrapnil doma, kde si potrpíme na vysokou kulturu u nízkého žlabu..

0 0
možnosti
AM

3. 3. 2013 3:21
Re: Velmi pozorně..

Jane bud rad, ze mezi ty snoby nepatris. Snobove kteri se nechaji nestoudne okradat tak zvanymi nobl podniky. On totiz nobl podnik v Praze znamena uplne neco jineho nez nobl podnik v New Yorku ci Vidni

0 0
možnosti
MP

M. Pavlíčková 806

2. 3. 2013 13:39
Co řekl Bárta o jídle?

Jsem rád, že se ozval kromě právem potrefeného Andreje Babiše také jiný politik. Ale i vám hejtmane Michale Hašku budu muset zopakovat, že VV nejdou na ruku řetězcům, ale chtějí jen pozměnit či lépe řečeno narovnat zákon o významné tržní síle, protože je to on, který nechává volné ruce vertikálním oligopolům a v konečném důsledku jsou biti malí a střední čeští výrobci a v neposlední řadě i spotřebitelé.

0 0
možnosti
JB

4. 3. 2013 18:09
Re: Co řekl Bárta o jídle?

Pavlíčková, jestli víte co je to 3,1415....... ?

0 0
možnosti
JD

J. Dobrozemsky

2. 3. 2013 12:12
:-(

Jak je možné, že jsou ceny základních potravin v Německu a Polsku mnohdy nižší než u nás??? Zvláště v Německu, kde jsou platy v průměru 4x vyšší..?Je zajímavé, že dokud na toto téma neupozornily VĚCI VEŘEJNÉ, tak to nikdo neřešil. A nyní všichni poukazují na to, jak je to zvláštní..Co VŠE se musí stát, aby se věci pohly kupředu? Každopádně jedno velké díky VV!

0 0
možnosti
JB

4. 3. 2013 18:13
Re: :-(

Dobrozemský, ty jsi jak Pavlíčková, jen v mužském provedení, kde jste nechali 6-ou a toho jiříka ?

0 0
možnosti
AR

2. 3. 2013 9:06
No tak nevím

U nás v menším městě by hospodský s takovou nabídkou neuspěl. Na oběd by musel mít hlavně hotová jídla, protože na minutky lidi nemají čas čekat a večeře v naprosté většině si dělají doma.

0 0
možnosti
ZK

2. 3. 2013 8:06
Objednejte si operatýf, aby viděli, že jste nóbl,

a po třetím operatývu zvládnete cokoliv.

Mimochodem, v tom seznamu rad máte chyb jako máku. Antipasta, hehe...

0 0
možnosti
MT

2. 3. 2013 8:30
Re: Objednejte si operatýf, aby viděli, že jste nóbl,

Paní Kulhánková,vaření mne vždy hodně zajímalo.Vaše hodnocení je sice pozoruhodné,ale víc by mne zajímaly ty chyby,kterých je tam jak máku.Pravda, že za výrazem antipasta, je v uvozovce uvedeno ještě antipasti,což už něco společného s antipastou má.Jinak si myslím, že výrazy konzultoval odborník na vaření,tak na něj vyrukujte, možná si to vysvětlíte.....

0 0
možnosti