Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Je pravý čas na pečení mazance. Máme recept na nejlepší

Těsto na mazance se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno a na žádném stole by sladký bochánek o Velikonoční neděli neměl chybět. Server Lidovky.cz oslovil přední české cukráře, kteří přinášejí své osvědčené recepty. Nechte se inspirovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

31. 3. 2013 21:38
.

"...Ještě stále je také zvykem, že rodiny v neděli na Boží hod velikonoční odnášejí mazance do kostela k posvěcení...."

Jakto, že ještě nějaký supermarket nenapadlo prodávat ty už svěcené?:-)

0 0
možnosti

29. 3. 2013 20:50
Iveto Fabesova, kdyz toho drozdi bude jen 40 g,

bude to stacit, nebudou ty dva gramy schazet? Z takovychto receptu by se jeden po$ral, jako by kuchyn byla lekarna.

0 0
možnosti

A. Harvanova

30. 3. 2013 11:45
42g drozdi

no nevim, drozdi se obvykle prodava v balicku po 42g.

takze me by spis zarazilo tech 40g.

0 0
možnosti

D. Muška

27. 3. 2013 23:00
Pozor na chyby!

Nejlepší mazanec? Připadá mi to jako hodně hloupý vtip. Kdo není zkušený, bude mít z nabízených receptů mastný kyt nebo naopak nezáživný suchopár. Poslední recept bez másla - to je vysloveně trefa do černého.....

Hlavu a patu má snad jen ten z Erhartovi cukrárny.

Tak pečení zdar a hlavně, klidné svátky všem!

0 0
možnosti

25. 3. 2013 1:49
No, pánové,

abyste se nedivili. Samozřejmě, že nějakých 10g sem nebo tam nehraje roli, ale spousta mladých lidí nevaří a vařit ani neumí, nemají žádný odhad, nejsou schopni sebemenší improvizace.  S pečením je to ještě o hodně horší. No a tak se píšou recepty poněkud scestně - na gram - jako spousta dalších absurdit to už mnohým jako absurdita nepřipadá.

0 0
možnosti

M. Zhoubný

25. 3. 2013 19:46
Re: No, pánové,

Co je dnes vlastně zvykem umět?

0 0
možnosti

25. 3. 2013 1:43
No, pánové,

0 0
možnosti

23. 3. 2013 8:23
Pro boha, a co kdyz

toho mleka bude 135 ml misto 125. Nebo kdyz bude o deset gramu te mouky vice? To uz nebude k jidlu. Zaplat pambu za americke recepty, kde je vse na hrnicky a male a velke lzice. Jen maso se uvadi na vahu a i to jen priblizne. A jestli date tech hrozinek a mandli vice, vsak se take nic nedeje, ci ano?

0 0
možnosti