Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Grilované klobásy obsahují moc škodlivých látek, varují hygienici

Hygienici varují před konzumací přeuzených jídel, jakými jsou například uzené klobásy opečené na uhlí. Obsahují podle nich škodlivé látky. Pracovníci Krajské hygienické stanice v Brně proto budou taková jídla v létě u stánků kontrolovat a měřit obsah škodlivin v nich. Novinářům to řekla hygienička Jana Laštovičková. Odborníci chtějí veřejnost přimět k zamyšlení nad stravovacími návyky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

6. 6. 2013 15:32
Dobré = škodlivé.

Maminka mi říkala "Všechno co je dobré, je zdravi škodlivé". Milí kontroloři, zaměřte se na něco jiného, na to co lidí štve např. špínu, myši a okrádání.

0 0
možnosti

P. Bárta 150

6. 6. 2013 22:58
Re: Dobré = škodlivé.

Maminka vám bohužel popsala tradičně omílanou hloupost..  Díky této "filosofii" vévodí Česko statistice v onemocnění rakovinou tlustého střeva v Evropě. Díky, ale s tím by se mělo přestat ! Chce to trochu fantazie a tvořivosti v kuchyni a zjistíte, že jsou lepší jídla, než očouzený vepřový.

0 0
možnosti

5. 6. 2013 13:10
:DDDDD

všem páprdům, co si stěžujou, o vás přeci už vůbec nejde, vy už máte ty žaludky rozežraný,takže se o vás zdravotnictví bude muset postarat, pokud nebude mít štěstí a nezaklepete bačkorama včas, hygienici upozorňují, že by to neměli jíst mladí lidé, což se vás už dávno netýká

0 0
možnosti

5. 6. 2013 12:30
Nemá smysl si kvůli zdraví kazit život!

Párkrát do roka u nás pořádáme rybářské závody a klobásky z udírny jdou na dračku.

A ty, které tam visely nejdéle, jsou takřka "protekční". S tím uzením ve velkovýrobnách ať jdou hygienici někam. Je to jen trochu očouzené. Na Moravě z nich máme srandu. Samozřejmě je to na individuální volbě každého konzumenta. Kdo si přeje umřít naprosto zdravý, má možnost si dát k jídlu něco jiného.

0 0
možnosti

5. 6. 2013 8:39
Já vím, že uzené klobásy nejsou zdravé

ale mám je rád, a moc rád si je u stánků dávám. A chci je udělané na grilu, ne ve vodě. A jestli to hygienikům vadí, tak ať si je nedávají, alespoň zbyde víc pro mě.

0 0
možnosti

5. 6. 2013 9:37
Re: Já vím, že uzené klobásy nejsou zdravé

Nehledě k tomu, že většina "uzených" jídel dnes udírnu nikdy neviděla - prostě se "uzenou příchutí" ochucují stejně jako paprikou (nebo glutamátem sodným). Zajímalo by mne, jestli jsou klobásy prodávané u stánků opravdu ve výrobě uzené, nebo jen "uzené". Spíš bych hádal to první....

0 0
možnosti