Diskuze
ZVĚŘINA: Nová pivní norma? Závodíme v klamání zákazníků
Děkujeme za pochopení.
Autore, byl jste někdy v zahraničí?
Celé téma je nesmyslné, evidentně vyrábíte kauzu v okurkové sezóně. Zaujal mě ten konec, kde píšete o turistech. Byl jste někdy v zahraničí? V každé zemi jsou jiné zvyky a ve spoustě zemí na rysku na sklenici vůbec nenarazíte. V Anglii klidně rysku mají, ale když by obsluha natočila přesnou míru, tak by ji host vrátil, protože jsou zvyklí mít sklenici plnou až po okraj.
V ČR chceme mít všechno změřeno a zváženo a platíme si armádu úředníků na zbytečné kontroly, tak se nedivme, že si někdo výmýšlí triky. V Praze je pět hospod v každé ulici, tak pokud se někdo neumí ozvat, že mu něčeho dali málo, nic mu nebrání jít příště jinam.
Panečku, to jsou argumenty ...
Turisti vědí, že pijeme pivo po půlitrech a co potom to velké množství restaurací, kde čepují do čtyřek? Jsou to jen hloupé kecy, je to jako když se objeví krabicové mléko 0.75l před tím byly jen 0.5l a 1l, takže 0.75 vzniklo, aby se mohlo okrádat? Když přijdu do restaurace, kde mne neznají, první, co dostanu je nápojový lístek. Pokud nejsem líný jako pan autor, tak do něj nakouknu. Chodil jsem doškoly, takže si umím přečíst, kolik stojí pivo a za jaké množství. V jídelním lístku jsou také různé gramáže a nejen 100g ... Nejde o klamání a nejde o okrádání! To nastává až v momentu, kdy Vám místo 12° načepují 10°, protože o tom není nikde ani čárky!
Re: Panečku, to jsou argumenty ...
nojo, zase další profesionální agitátor, co vám za to dávaj???
M. Strnad
co pořád řešítě???
Je okurková sezona, je akorát v polovině, ještě to budeme muset vydržet celý srpen. Nějak pořád nerozumím, co zde kdo chce řešit. Na pivo za 45 jdu vyjímečně, ale na to aby mi ještě při této ceně kálel na záda a smál se mi, na to se můžu vykašlat .
U Pinkasů mě ošidili snad pokaždé. Jednou na jídle, kdy se mi snažil číšník vysvětlit, že udávaná váha značí maso v syrovém stavu, s čímž jsem souhlasil, ale na tom koleni jediné co mělo 750g byla snad ta kost. Masa tam bylo méně než na kuřecím stehně. Pak vás párkrát natáhnou na pivě a ještě se cítí být uraženi, když je na to upozorníte, že palec dva pod rysku prostě nedojde kdyby se na hlavu stavili.
Řešení bylo pro mě velice jednoduché - Restauraci U Pinkasů se já osobně vyhýbám již cca 5 let. A každému kdo mě tam táhnul jsem návštěvu rozmluvil. A nemohu si stěžovat. Dělejte to stejně s místy, kde vás natírají. Najděte si restauraci, kde vám to bude vyhovovat a choďte tam. K Pinkasům (ani jinam) vás nikdo nenutí...
JESTLI SE NASE.....ŠTVU,
tak přestanu chodit do osvěžoven, kde se mě snaží okrást na míře zlatavého moku a koupím si pár kvalitních "lahváčů". Ty si v klidu a v nezakouřeném prostředí vypiji doma, nebo na zahradě se svými přáteli.
Pinglové neplačte - sami jste si tím vinni :-))
Jako kdyby nebyly důležitější věci
než tahle už druhý den nafukovaná pitomost.
Re: nebyly důležitější věci
jsme pivní velmoc, mnoho návštěvníků sem jezdí kvůli pivu, je to jedna ze "značek" ČR, jako skotská whisky. A ty pinglové zasr... to pořád kazej tím, že nenalejou plný pivo. To JE ale vizitka ČR, co? Prezident krade tužky, politici miliardy, a pinglové pivo... podle mne to maličkost není. Už bylo na čase!!!
D. Stirský
Já se opravdu nedivím, že náš president
tvrdí o novinářích, že to jsou, však většina z nás ví, co. Hloupější příspěvek jsem nečetl. Proč by po roce 89 neměli pinglové a výčepní šidit? Za bývalého režimu brali málo, zaměstnåvaly je RaJ a šizení na míře piva bylo normou. Dnes pingly a výčepní zaměstnává soukromník nebo soukromá společnost a plat také nic moc. Takže opět šidí.
Re: Já se opravdu nedivím, že náš president
Nemeli by to delat, protoze se to neslusi .. tehdy i ted ..