Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Máčet wasabi v sojové omáčce je barbarství, říká šéfkuchař

Sushi je v podstatě celý jeho život. Připravuje ho zákazníkům ve své restauraci Café Buddha Balbínova, kde také o víkendech pořádá kurzy a učí zájemce japonský pokrm připravovat. A co je základem dobrého sushi? "Každý člověk, který sushi trochu rozumí, ví, že nezbytně nutná je kvalitní rýže, bez té dobré sushi neuděláte," říká Štěpná Návrat v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

C. Tecka cz

25. 9. 2013 11:16
Rychle se přejí..

Tak nějak se mi sushi rychle přejedlo, bohužel:(

0 0
možnosti

7. 8. 2013 21:01
ceske sushi

nejlepsi suhi, co jsem kdy jedl, bylo jen z ryze ceskych surovin. Kuchar pouzil misto ras lopuchoveho0 listu, misto ryze kroupy. A jako naplne fungovaly nase nenapodobitelne ceske smazene skvarky. Zapijeli jsme to notne pivem a jak jsme si pochutnali.

0 0
možnosti

7. 8. 2013 21:38
Re: ceske sushi

U nás jsme nahradili rýži knedlíkem, řasy zelím a jako náplň jsme použili pečenou krkovičku. Též jsme spláchli pivem. Šéfkuchaře s podivným jménem Štěpna (to je japonsky?) mohu ujistit, že wasabi jsme přitom v sojovce nemáčeli, jelikož jsme ani jedno nepoužili, takže to bylo opravdu to pravé sushi, jak se muší.

0 0
možnosti

7. 8. 2013 14:39
Tak on se učil dělat sushi na Hradčanech, tak to jo

Hned budu muset vyřídit všem svým japonským známým, že jeden teplouš z Prahy je považuje za barbary. Oni si totiž jako jeden samuraj wasabi do sokovky dávají.

0 0
možnosti

7. 8. 2013 15:34
Re: Tak on se učil dělat sushi na Hradčanech, tak to jo

Děkuji, už sem měl strach, že se tu nestrhne flame kolem wasabi v sójovce:)

0 0
možnosti

7. 8. 2013 14:01
Sushi neni spatne

Ale na svickovou se sesti proste nema

0 0
možnosti